powered by Surfing Waves

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επενδύσεις μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ενεργώντας σαν διαχειριστής του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων, αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA.

Η πρωτοβουλία JESSICA είναι το Αγγλικό ακρωνύμιο της πρωτοβουλίας "Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas" (Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές). Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία JESSICA αποτελεί ένα νέο μέσο αξιοποίησης των υφιστάμενων επιχορηγήσεων των διαρθρωτικών ταμείων για τη στήριξη έργων αστικής ανάπτυξης.

Τα κράτη μέλη μέσω του JESSICA αποκτούν την ευχέρεια να χρηματοδοτήσουν έργα, τα οποία εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένων σχεδίων για την προαγωγή της αειφόρου αστικής ανάπτυξης, με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, οι οποίες μπορεί να έχουν τη μορφή ιδίων κεφαλαίων ή και δανείων.

Ο πυρήνας λειτουργίας του JESSICA είναι τα Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης τα οποία και πραγματοποιούν τις χρηματοδοτήσεις. Ειδικότερα είναι τα Ταμεία που επενδύουν σε Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλα επιλέξιμα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται σε ολοκληρωμένα σχέδια αειφόρου αστικής ανάπτυξης.

Η πρόσκληση περιέχει, το θεσμικό πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA και τη λειτουργία του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Ηπείρου και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων σε αυτό, τους γενικούς όρους της πρόσκλησης, την επιλεξιμότητα έργων και φορέων, τις μορφές χρηματοδότησης και τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων

Το συνολικό διατιθέμενο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ που προέρχονται από το Ε.Π. «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος» στα οποία προβλέπεται η επιπλέον συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων 6.420.000 ευρώ (30% του συνολικού κόστους κάθε επιλέξιμου έργου).


Ενημερωτικά στοιχεία για τον χρηματοδοτικό μηχανισμό Jessica

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.