powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

H JESSICA βοηθά δήμο για τη δημιουργία θεάτρου, μουσικής σκηνής, μουσείου αλιείας και ενυδρείου



Τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ και της ΚΥΔΕΠ, στο λιμάνι της πόλης που είναι εδώ και χρόνια παρατημένες θέλει να αξιοποιήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Eκτελεστικής Eπιτροπής του δήμου, εγκρίθηκε η υποβολή έκθεσης για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Jessica, για την ανακαίνιση και αξιοποίηση των αποθηκών τόσο του ΟΣΕ, όσο και της ΚΥΔΕΠ προς όφελος της πόλης και των πολιτών.


Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από εισήγηση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη αποφασίστηκε η αίτηση δια υποβολής έκθεσης για χρηματοδότηση στο πλαίσιο εφαρμογής χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica, που θα περιλαμβάνει μετά τη μελλοντική μίσθωση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι, την ανακαίνιση και ανάπλασή τους για τη δημιουργία αίθουσας κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων, χώρου εστίασης και αναψυκτηρίων, μουσική σκηνή, μουσείο αλιείας και ενυδρείο. Επίσης, προτείνεται η ανάπλαση της οδού Καραολή Δημητρίου και τη συνεργασία με τους κυρίους ιδιώτες των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ για τη δημιουργία αγοράς που θα συνδεθούν με ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα.


Σύμφωνα με το δήμο Αλεξανδρούπολης η σκοπιμότητα και τα οφέλη από τη χρήση του προγράμματος JESSICA είναι:
Ανακύκλωση των πόρων – όλες οι επιστροφές και τα έσοδα που γεννά η επένδυση μπορούν είτε να παρακρατούνται από το Tαμείο Aστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) είτε να επιστρέφονται στις Διαχειριστικές Αρχές για επανεπένδυση σε νέα σχέδια αναζωογόνησης αστικών περιοχών.
Μόχλευση- προσέλκυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών κεφαλαίων
Ευελιξία- ευέλικτη προσέγγιση, οι πόροι του JESSICA μπορούν να χρησιμοποιούνται για επενδύσεις υπό μορφή ιδίων κεφαλαίων, δανείων ή εγγυήσεων
Τεχνογνωσία και Δημιουργικότητα- αξιοποίηση της εμπειρίας του τραπεζικού συστήματος και του ιδιωτικού τομέα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.