powered by Surfing Waves

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ξεμπλοκάρουν έργα του προγράμματος “Θησέας”

Με απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης ξεμπλοκάρει η διαδικασία ολοκλήρωσης έργων του ΘΗΣΕΑ που έχουν μείνει ημιτελή. Με την ίδια απόφαση απεντάσσονται έργα του προγράμματος που δεν έχουν προκηρυχθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα δίδεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης για συγκεκριμένα έργα – μελέτες του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

Ως βασικοί λόγοι για να χαρακτηριστεί ένα έργο ημιτελές προσδιορίζονται στην απόφαση οι παρακάτω:

α) Διακοπή εργασιών, ύστερα από έκπτωση του αναδόχου

β) Διάλυση της σύμβασης μετά από αίτηση του αναδόχου

γ) Αναγκαστική διάλυση της σύμβασης για λόγους ανωτέρας

βίας (περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, θανάτου κ.λπ.).

Στις παραπάνω ειδικές περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης, η οποία θεωρείται συνέχεια της προηγούμενης και καλύπτεται από την καταληκτική ημερομηνία υπογραφής που τέθηκε με την αριθμ.1247/22-6-2010 απόφαση της ΚΕΠ του Προγράμματος.

Σε σχέση με την απένταξη, αυτή αφορά στη Β’ φάση της προσυμβατικής διαδικασίας έργων Σ.Δ.Ι.Τ., τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και δεν έχουνπροκηρυχθεί έως και την 15η Μαΐου 2012. Ως βασική αιτία θεωρείται το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υφίστανται πλέον οι προϋποθέσεις που

ίσχυαν κατά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης της προσυμβατικής διαδικασίας.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη στις 30 Απριλίου και δημοσιεύεται στο Διαύγεια στις 11 Μαΐου 2012.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.