powered by Surfing Waves

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οικονομική στήριξη της «Αντικατάστασης κυψελών» και της "νομαδικής μελισσοκομίας»



Από τις 30/4 υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2«Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2012.
Δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον:
είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 150 παραγωγικών μελισσοσμηνών,
είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Υποβολή αιτήσεων

Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο δράσεις και μπορεί να υποβληθεί στο αρμόδιο Κέντρο Μελισσοκομίας:
αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο,
διά αντιπροσώπου (στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή ή ΚΕΠ),
με συστημένη ταχυδρομική επιστολή από την οποία να προκύπτει ότι η αποστολή της αίτησης και των απαραίτητων συνοδευτικών δικαιολογητικών έχει πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις, για να γίνουν δεκτές, πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά: α) φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) μελισσοκομικού βιβλιαρίου, νομίμως επικυρωμένου, β) φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 (ή Ε3 για επιτηδευματίες) της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, νομίμως επικυρωμένου, από την οποία να προκύπτει η παραλαβή της εν λόγω δήλωσης από υπάλληλο της αρμόδιας ΔΟΥ. Ως «πιο πρόσφατη» φορολογική δήλωση εισοδήματος νοείται εκείνη που έχει υποβληθεί πιο πρόσφατα σε σχέση με τον χρόνο υποβολής της αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση υποβολής της παραπάνω δήλωσης εισοδήματος στην αρμόδια ΔΟΥ ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικά, ο αιτών οφείλει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία αποστολής της. Επίσης, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επικύρωση του εντύπου Ε1 ή Ε3, υποβάλλεται απλό φωτοαντίγραφο αυτού, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, στην οποία αναφέρεται ότι τα στοιχεία του εντύπου Ε1 ή Ε3 είναι αληθή. γ) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας ενός βιβλιαρίου τραπέζης, από την οποία να προκύπτουν:
η επωνυμία της τράπεζας,
ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και ότι

ο αιτών είναι ο δικαιούχος ή συνδικαιούχος του παραπάνω τραπεζικού λογαριασμού, υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση ή συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται άμεσα ή έμμεσα από άλλο Εθνικό ή Κοινοτικό πρόγραμμα,

ε) εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή ή ΚΕΠ, στην περίπτωση υποβολής της αίτησης δια αντιπροσώπου.

Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά τη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», υποβάλλονται επιπλέον:

α) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ, από όπου θα προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και της σελίδας θεώρησης, από όπου θα προκύπτει ότι το βιβλιάριο αυτό είναι σε ισχύ και β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ, εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των μετακινούμενων κυψελών.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), η παραλαβή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης για την υλοποίηση των δράσεων, για το οποίο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Για όσα από τα παραπάνω δικαιολογητικά προβλέπεται νόμιμη επικύρωση (πχ φωτοαντίγραφο μελισσοκομικού βιβλιαρίου, κλπ), αυτή δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση υποβολής της αίτησης αυτοπροσώπως από τον αιτούντα, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι αυτός προσκομίσει κατά την υποβολή της αίτησης και τα πρωτότυπα έγγραφα.


Κονδύλια €5,6 εκατ. στη μελισσοκομία


Εγκρίθηκε, με σχετική κοινή υπουργική απόφαση, συνολική δαπάνη μέχρι του ποσού των €5.600.000 για την υλοποίηση των ενεργειών τουπρογράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012. Πρόκειται για την με αριθμό 736 ΚΥΑ των υπουργών εσωτερικών, οικονομικών, ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1177/Β/10 -04-2012, «Έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση των ενεργειών του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012». Βάσει της απόφασης εγκρίνεται η υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών και επιμέρους δράσεων με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2012 (01/09/2011 − 31/08/2012), ως εξής:


1. Παροχή τεχνικής βοήθειας

Εγκρίνεται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού 1.385.000 ευρώ για τις παρακάτω επιμέρους Δράσεις:

1.1. Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας (Κ.Μ.)

Προβλεπόμενη Δαπάνη: 1.200.000 ευρώ



1.2. Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας − Melinet

Προβλεπόμενη Δαπάνη: 5.000 ευρώ

1.3. Εκπαιδεύσεις − Έντυπα

Προβλεπόμενη Δαπάνη: 100.000 ευρώ

1.4. Στήριξη της προώθησης του μελιού και των λοιπών προϊόντων της κυψέλης.

Προβλεπόμενη Δαπάνη: 80.000 ευρώ\

3. Εξορθολογισμός της νομαδικής μελισσοκομίας

Εγκρίνεται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού 3.965.000 ευρώ για τις παρακάτω επιμέρους Δράσεις:

3.1. Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)

Προβλεπόμενη Δαπάνη: 1.300.000 ευρώ

3.2. Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας
Προβλεπόμενη Δαπάνη: 2.665.000 ευρώ

4. Μέτρα στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών του μελιού

Εγκρίνεται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού 200.000 ευρώ για την υλοποίηση «Αναλύσεων μελιού και τη στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού».\

6. Εφαρμοσμένη έρευνα

Εγκρίνεται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού 50.000 ευρώ για την υλοποίηση «Εφαρμοσμένης έρευνας».
Περίοδος υλοποίησης των δράσεων

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι δράσεις που περιγράφονται υλοποιούνται από 01/09/2011 μέχρι και 31/08/2012, ενώ ομοίως η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Με αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα καθορίζονται οιλεπτομέρειες εφαρμογής, οι δικαιούχοι, τα ποσά επιχορήγησης ανά δράση, η μεταφορά ποσών από ενέργεια σε ενέργεια, οι όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση των ενισχύσεων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πληρωμής και γενικά κάθε αναγκαίο μέτρο για την υλοποίηση του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012.
Περισσότερες πληροφορίες

Η εφαρμογή, παρακολούθηση, αξιολόγηση και ο έλεγχος της υλοποίησης του προγράμματος διενεργείται από τη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ του ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Μελισσοκομίας, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη Δ/νση Πληροφορικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.


Συνημμένο αρχείο:
ΦΕΚ 1177/Β/10 -04-2012 (απόφαση 6: «Έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση των ενεργειών του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012», σελ. 19198 του ΦΕΚ)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.