powered by Surfing Waves

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16-24 ετών



Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 10.000 ανέργων ηλικίας από 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, με την απασχόλησή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και περιλαμβάνει δύο στάδια:

1. Η διάρκεια του α’ σταδίου του προγράμματος (απόκτησης εργασιακής εμπειρίας) είναι από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες

2. Η διάρκεια του β’ σταδίου, εφόσον η επιχείρηση μετατρέψει τη σύμβαση εργασίας είναι δώδεκα (12) μήνες .Στοιχεία προγράμματος

Κατάσταση: Ανοικτό

Ομάδες στόχος: Νέοι/ες , Άνεργοι , Οριζόντια Δράση

Εξειδίκευση Ομάδας Στόχου: Δικαίωμα ένταξης έχουν οι νέοι άνεργοι 16-24 ετών που δεν έχουν περισσότερο από 150 ημέρες ασφάλισης κατά το παρελθόν.

Υπουργείο: Υπoυργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Φορείς διαχείρισης: ΟΑΕΔ

Είδος παρέμβασης: Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας


Πηγή χρηματοδότησης: ΕΠΑΝΑΔ

Κόστος Προγράμματος: 53.940.400,00 €
Σύνδεσμος: http://ait.oaed.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.