powered by Surfing Waves

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Υποτροφίες στις «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» για φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτους ΑΕΙ

Πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα των νέων με τίτλο «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» (HUBs) από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ) ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ).

Το Πρόγραμμα συνίσταται στην υποστήριξη νέων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας με απώτερο σκοπό την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Οι νέοι θα φιλοξενούνται σε εξειδικευμένους χώρους συνεργασίας («Κυψέλες») για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, όπου θα συνεργάζονται με άλλους νέους και θα ανταλλάσουν και θα διαμορφώνουν νέες επιχειρηματικές ιδέες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα λαμβάνουν υποτροφία από τη Γ.Γ.Ν.Γ. .

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο φάσεις: την Α φάση (πιλοτική) και την Β φάση (επέκταση). Για την επίβλεψη, την υποστήριξη και την αποτελεσματική λειτουργία κάθε χώρου (προσέλκυση μεντόρων, ειδικών συμβούλων και επενδυτών) θα λειτουργήσει άμισθο συμβούλιο προσωπικοτήτων. Στους χώρους αυτούς θα οργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση Ενημερωτικές/εκπαιδευτικές ημερίδες, καθώς και τακτικές επισκέψεις μεντόρων/καθοδηγητών. Στην πιλοτική φάση του προγράμματος «Κυψέλες» θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έναρξη της πιλοτικής φάσης προγραμματίζεται μέσα στο καλοκαίρι.

Ομάδα-στόχος
Φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι ΑΕΙ ή απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είτε έχουν ήδη διακριθεί στο πλαίσιο διαγωνισμών επιχειρηματικότητας ή θα διακριθούν σε διαγωνισμούς που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Νέες/νέοι (υφιστάμενοι ή δυνητικοί) επιχειρηματίες που θα μπορούν να ωφεληθούν μέσω του μόνιμου μηχανισμού ανάδειξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οι οποίοι επιπλέον θα μπορούν να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες στις Κυψέλες Επιχειρηματικότητας.

http://www.edulll.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.