powered by Surfing Waves

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα του τουρισμού στειλε από την Καβάλα ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης της Γερμανίας Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ,

Μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα του τουρισμού σε μια βάση ισότητας και ειλικρινούς φιλίας έστειλε από την Καβάλα ο υφυπουργός Εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ, από το βήμα του διήμερου φόρουμ που διοργανώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Ελληνογερμανικό Δίκτυο, με θέμα «Περιφέρειες - Δήμοι - Πολίτες». Ο γερμανός υφυπουργός τόνισε πως «η Γερμανία επιθυμεί την Ελλάδα να παραμένει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε». Υπογράμμισε, δε, ότι οι ελληνικές Αρχές θα βρουν ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια και συνεργασία όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Μάλιστα, προέτρεψε τους αιρετούς να χτυπήσουν την πόρτα της Γερμανίας προκειμένου να έχουν κάθε μορφή συνεργασίας.

Σημείωσε με έμφαση πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται όλο και περισσότερο οι συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και γερμανικές πόλεις είτε με τη μορφή αδελφοποίησης είτε με τη μορφή συμπράξεων συνεργασίας σε τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η διαχείριση υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αστική ανάπτυξη. Επίσης, έφερε ως παράδειγμα τη χώρα του λέγοντας ότι πριν από χρόνια είχε ζητήσει της συνεργασία των σκανδιναβικών χωρών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε πάρα πολλούς τομείς και η συνεργασία αυτή βοήθησε το γερμανικό κράτος να οργανωθεί καλύτερα και αποδοτικότερα προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών.

Στο φόρουμ με το γενικότερο τίτλο «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού - Η άλλη Ελλάδα», που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, θα γίνει μια προσπάθεια στενότερης προσέγγισης των δυο χωρών και αναζήτησης μορφών συνεργασίας στον τουριστικό τομέα που θα συμβάλουν στην συνολικότερη ανάπτυξη της Ελλάδας και την τόνωση της εθνικής οικονομίας. Ο Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ είναι επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας -στην οποία συμμετέχουν βουλευτές, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Ο Φούχτελ, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος σ' ένα πολυπληθές ακροατήριο αποτελούμενο από δημάρχους και ανθρώπους του τουρισμού, τόνισε ότι οι «ελληνογερμανικές σχέσεις λειτουργούν εξαιρετικά και απόλυτα θετικά» για να συμπληρώσει αμέσως μετά «να μην αφήσουμε τους άλλους να λένε διάφορα».

Ο γερμανός αξιωματούχος δίνοντας το στίγμα της γερμανικής κυβέρνησης και προσωπικά της καγκελαρίου στη διοργάνωση του φόρουμ τόνισε ότι σε κάθε κρίση υπάρχει και μια ευκαιρία «την οποία πρέπει να αναζητήσουμε και να αναπτύξουμε. Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά γι' αυτή την ανάπτυξη». «Ο Αριστοτέλης», συνέχισε ο Fuchtel, «ανέδειξε τις αρετές της φιλίας και διαχώρισε τη φιλία του οφέλους από την ειλικρινή φιλία. Εμείς, θέλουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο μιας πραγματικής και ουσιαστικής φιλίας και όχι της φιλίας του facebook».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.