powered by Surfing Waves

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα δράσεων για τους ηλικιωμένους



Νέα σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που αποσκοπούν ταυτόχρονα στη σωματική και ψυχολογική υγεία των ηλικιωμένων-μελών των ΚΑΠΗ, σχεδίασε και ήδη άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, το ένα σκέλος αφορά στη διοργάνωση ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων και ιατρικών εξετάσεων για τους ηλικιωμένους με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, ενώ το άλλο αφορά στη διοργάνωση ημερήσιων και πολυήμερων εκδρομών, όπως επίσης και την υλοποίηση του προγράμματος «ΚΑΠΗ και Θάλασσα». «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι ηλικιωμένοι φίλοι μας, δικαιούνται να απολαμβάνουν τη χαρά της δράσης και της ζωής μέσα από ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών. Είναι ιερή υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε ούτε για μια στιγμή να μη νιώσουν μόνοι κι εγκαταλειμμένοι. Αντίθετα, μάλιστα, οφείλουμε να τους παρέχουμε όλα τα μέσα και τις δυνατότητες μιας ποιοτικότερης διαβίωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην προαγωγή της κοινωνικοποίησης των μοναχικών ατόμων», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Αριστείδης Γαλανός.

Δράσεις για την υγεία

Για το μήνα Μάιο το πρόγραμμα των ενημερωτικών ιατρικών εκδηλώσεων από γιατρούς των ΚΑΠΗ και εξετάσεων περιλαμβάνει εννέα ομιλίες και έξι μετρήσεις. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών στις 6 μ.μ., με ομιλητή τον ουρολόγο Π.Γκρίτσιο και θέμα τη «λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος». Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών: Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, 6 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση για τη λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος με ομιλητή τον ουρολόγο Π.Γκρίτσιο.
ΚΑΠΗ Πεύκων: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 6 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση για την οστεοαρθρίτιδα και την αντιμετώπισή της από τον ορθοπεδικό Γ.Σταυριανό.
Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 12 μ., ενημερωτική εκδήλωση για την οστεοαρθρίτιδα και την αντιμετώπισή της από τον ορθοπεδικό Γ.Σταυριανό.
Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 6 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση για τη λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος με ομιλητή τον ουρολόγο Π.Γκρίτσιο.
ΚΑΠΗ Πεύκων: Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, 9 π.μ.-2 μ.μ. μέτρηση οστικής πυκνότητας.
Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 6 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση για την οστεοαρθρίτιδα και την αντιμετώπισή της από τον ορθοπεδικό Γ.Σταυριανό.

Σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Την ίδια ώρα, καταρτίστηκε το πρόγραμμα των μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ενώ καθορίστηκε και η περίοδος του προγράμματος «ΚΑΠΗ και Θάλασσα» (9.6-27.7.2012). Στις εξορμήσεις αυτές μπορούν να πάρουν μέρος τα μέλη των ΚΑΠΗ δηλώνοντας έγκαιρα τη συμμετοχή τους και καταβάλλοντας ένα μικρό συμβολικό ποσό.

Η πρώτη εκδρομή πραγματοποιήθηκε ήδη την Πρωτομαγιά με μονοήμερη εκδρομή στον Αγ.Νικόλαο Νάουσας, στην οποία συμμετείχαν 570 άτομα. Μεθαύριο αναχωρεί το πρώτο γκρουπ για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στο πλαίσιο της τετραήμερης εκδρομής (10.5-13.5.2012), για να ακολουθήσουν τα άλλα δυο (17.5-20.5 και 24.5-27.5.2012).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.