powered by Surfing Waves

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φεστιβάλ γαστρονομίας: Η παραδοσιακή γαστρονομία στην υπηρεσία του τουρισμού



Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες; Ποια είναι τα μυστικά της διατροφής των μοναχών του Αγίου Όρους; Γιατί ξεχωρίζουν οι συνταγές των προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο; Απαντήσεις θα λάβουν όσοι επισκεφτούν έως τις 15 Ιουνίου την περιοχή του Άθω, στη Χαλκιδική.

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται σε κάθε σημείο της περιοχής του Αθω, από την Αρναία ως τα Πυργαδίκια κι από την Ολυμπιάδα ως την Ιερισσό, η εκδήλωση «Mount Athos Area Gourmet». Κάθε ημέρα, στις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες στη σκιά του ιερού Αθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Ορους, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στις παρυφές του Χολομώνα, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα δείπνο από τοπικούς σεφ σε εστιατόρια της περιοχής να γνωρίσουν τις γαστρονομικές τάσεις της Χαλκιδικής.

Η διοργάνωση «Mount Athos Area Gourmet» χωρίζεται σε πέντε γαστριμαργικούς «πυλώνες», που μεταφράζονται σε πέντε γαστρονομικές εβδομάδες
-
15 – 20.5.12 : Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη
21 – 27.5.12 : Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου
28.5 – 3.6.12 : Η Μοναστηριακή Κουζίνα
4 – 10.6.12 : Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
11 – 15.6.12 : Mediterranean Gourmet

Οι πέντε γαστριμαργικοί πυλώνες αξιοποιούν στο έπακρο τον τοπικό φυσικό πλούτο, τις πλούσιες σοδιές, τους ευλογημένους αμπελώνες, τα βιολογικά προϊόντα, την πληθώρα πρωτογενούς παραγωγής και ενσωματώνουν στις δραστηριότητες της διοργάνωσης : ημερίδες, παρουσιάσεις, workshops, γιορτές της φύσης, διαγωνισμούς, μαθήματα μαγειρικής, παραδοσιακή ζαχαροπλαστική και απονομές βραβείων.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό πανηγύρι επικοινωνίας που «παντρεύει» τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και έχει ως στόχο να δημιουργήσει πόλους έλξης επισκεπτών στις «Αριστοτελικές» και «Αθωνικές» περιοχές!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα το gourmet «μαγείρεψε» στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στη Σόφια, όπου προβλήθηκε ως θεσμός, προωθώντας παράλληλα ολόκληρο τον προορισμό και δημιουργώντας συνθήκες προώθησης τοπικών κρασιών / βιολογικών προϊόντων.

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξή του θα «ταξιδέψει» στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, ενώ η «γαστρονομική περιοδεία» του θα συνεχισθεί ολόκληρο το χρόνο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Κοινή πεποίθηση των μελών του Οργανισμού είναι ότι καθετί που γίνεται πρέπει να αποτελεί μέσο και μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης βέβαια της

τουριστικής ανάπτυξης, γύρω από την οποία συγκλίνουν και στοχεύουν όλα όσα πραγματοποιούνται.


http://www.mountathosarea.org

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.