powered by Surfing Waves

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Διαδημοτικό Μνημόνιο για τη δημιουργία δομών κοινωνικών παροχών

Τέσσερις δήμοι της βόρειας Αθήνας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Πεύκης-Λυκόβρυσης, ένωσαν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Δικτύωσης προκειμένου να κατατεθεί από κοινού πρόταση για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» (δημιουργία μεταξύ άλλων Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δίκτυο Παροχής Συσσιτίων, Δημοτικό Λαχανόκηπο, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.ά.). Στο Κοινωνικό Εταιρικό Σχήμα, θα συμμετέχει και η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠΕΚΣΑ).

Άμεσα ωφελούμενοι του έργου στους συγκεκριμένους δήμους είναι είναι τουλάχιστον 750 άστεγοι δημότες ή άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια (π.χ., ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κ.λπ.).

Έμμεσα ωφελούμενοι του έργου θα είναι 33 άνεργοι-νέοι μέχρι 30 ετών, οι οποίοι θα καλύψουν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν στα πλαίσια λειτουργίας νέων ή / και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών, μέσω της πρόσληψης αυτών από το δικαιούχο ή/και τους επιμέρους συμμετέχοντες φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.