powered by Surfing Waves

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πως έχει συμμορφωθεί ο δήμος μας για την λελογισμένη χρήση τηλεφώνων;

Ο δήμος μας για το 2012
έχει προυπολογίσει στα λειτουργικά του έξοδα
40.000 ευρώ για τηλεφωνικά τέλη και 
5.040 ευρω για κινητή τηλεφωνία

Την ιδια στιγμή η μικρότερη σε μέγεθος ΔΕΥΑ του δήμου  εχει υπερβεί το ποσό που προυπολογιζεται για το δήμο και  έχει πληρώσει 6.932 Ευρώ σε κινητά τηλέφωνα  απο τον Οκτώβρη του 2011 μεχρι σήμερα.

Με σκοπό τη λελογισμένη χρήση των τηλεπικοινωνιακών μέσων και στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, το ΥΠΕΣ εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο για κινητά και σταθερά τηλέφωνα
:

"Ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για υπεραστικές συνδιαλέξεις, είτε Εσωτερικού, είτε Εξωτερικού, είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για ορισμένες από αυτές, δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και νπδδ γίνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε:

1. Να γίνει επανέλεγχος όλων των τηλεφωνικών γραμμών (συσκευών) που πραγματοποιούν Διεθνείς, υπεραστικές συνδιαλέξεις και κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα και για όσες διαπιστωθεί, ότι εξέλιπαν οι λόγοι, για τους οποίους είχε ζητηθεί και εγκριθεί η άρση φραγής, να μας ενημερώσουν προκειμένου να προβούμε στην ανάκληση των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων.

2. Οι προτάσεις-αιτήματα προς το Υπουργείο μας για την έγκριση άρσης φραγής τηλεφωνικών συνδέσεων θα πρέπει να υποβάλλονται από τον οικείο Γενικό Γραμματέα, μετά από σχετική έρευνα και να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες.

3. Η έγκριση για προμήθεια και χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων, ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων, από δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου (ν.π.δ.δ.), πρέπει να παρέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, ύστερα από σχολαστική στάθμιση των αναγκών αυτών, με αυστηρά κριτήρια και τεκμηριωμένο δικαιολογητικό λόγο.

4. Να καθορισθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο ποσό για κάθε ένα κινητό τηλέφωνο που έχει χορηγηθεί και να ρυθμιστεί κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία του. Να ελέγχονται αυστηρά οι υπεύθυνοι, όταν γίνεται υπέρβαση του καθοριζόμενου ορίου μονάδων και να τους καταλογίζεται η πέραν του καθοριζόμενου ποσού, υπέρβαση.

5. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να ενημερώσουν όλες τις Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ που εποπτεύουν για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρακαλείται να ενημερώσει τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Σημειώνεται ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ζητηθούν στοιχεία για την εφαρμογή των ανωτέρω (αριθμός φραγής τηλεφώνων, ποσοστό μείωσης λογαριασμών κ.λ.π.) .
"


Τι απο τα παραπάνω έχει κάνει  ο δήμος και η ΔΕΥΑ;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.