powered by Surfing Waves

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Άμεσους συστηματικούς ελέγχους νερών κολύμβησης ζητά ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας

Την  άμεση ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας επισημαίνει με εγκύκλιο του προς τις Περιφέρειες  ο  Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας.

"Ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου και με δεδομένη την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας των νερών κολύμβησης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας γενικότερα, αλλά και προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακαλούμε όπως:

α) θέσετε σε άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή του προγράμματος συστηματικών δειγματοληπτικών ελέγχων νερών κολύμβησης από τα σημεία που έχουν καθορισθεί αρμοδίως και με τη συχνότητα και τις παραμέτρους που προσδιορίζονται, στο παράρτημα VI των KYA 46339/1352/86 (ΦΕΚ 438/Β/86), και ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356Β’/26-2-2009) με τελικό στόχο την έκδοση των σχετικών Περιφερειακών Αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας ή μη των νερών κολύμβησης, σε συσχετισμό και με τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες χαρακτηρισμού θαλάσσιων αποδεκτών.

β) το ως άνω πρόγραμμα δειγματοληψιών, διενεργείται με σκοπό την προστασία της υγείας των κολυμβητών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα, και θα πρέπει να ενταχθεί στους ευρύτερους σχεδιασμούς σας, ώστε να υπάρχουν εγκαίρως αξιόπιστα αποτελέσματα, επί ικανού αριθμού δειγμάτων σε συνδυασμό με παράλληλες ενέργειες, που τυχόν γίνονται από άλλους φορείς. Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από τους υπεύθυνους υγειονομικούς υπαλλήλους."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.