powered by Surfing Waves

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ξεμπλοκάρουν οι 45.152 προσλήψεις σε υπηρεσίες κοινωφελούς χαρακτήρα

Δόθηκε το πράσινο φως, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για το έργο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί περιγράφονται σε εγκύκλιο που εκδόθηκε και υπογράφεται από τους υπουργούς Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλου Αποστολίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο το ΑΣΕΠ θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής. Επίσης θα έχει τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης, καθώς και τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Από τις αρχές του 2012 έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 248 αιτήματα για την κάλυψη 45.152 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως ανάγκες ΟΤΑ.

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του ν. 2190/1994 για την προεκλογική περίοδο, καθώς διενεργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (που δεν εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) και αφορούν την υλοποίηση προγράμματος που χρηματοδοτείται ή συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το το δήμο μας μόνο έχουν εγκριθεί εδώ και καιρό 50 θέσεις  κοινωφελούς εργασίας   με το  Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)(Η σχετική ανακοίνωση συνεργασίας απο το δήμο). Δυστυχώς όμως το δεν έχουν  υποβληθεί οι προτάσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.