powered by Surfing Waves

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα οικονομικά δεδομένα 2011 των δήμων ζητά επειγόντως το υπουργείο Εσωτερικών

Με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας δίνονται διευκρινήσεις σχετικά με την «έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του Κεντρικού Κόμβου Διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των Περιφερειών και Δήμων».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι των περιφερειών και των δήμων θα πρέπει να παρέχουν τα αναγκαία στατιστικά δεδομένα τόσο στο κόμβο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και στη βάση που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην ΕΕΤΑΑ. Στην επιστολή, ζητείται από τα αρμόδια στελέχη να προβούν σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να είναι διαθέσιμα άμεσα στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το έτος 2011. Αρκετοί δήμοι δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα σχετικά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι έληξε η προθεσμία από την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Ειδικότερα στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι για χρονικό διάστημα τριών μηνών τα δεδομένα θα διατίθενται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες και στα δύο συστήματα, δηλαδή και μέσω της εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και αυτοματοποιημένα μέσω των διεπαφών στον κεντρικό κόμβο διαλειτουργικότητας. Η διάθεση των δεδομένων και στα δυο συστήματα θα πραγματοποιείται από τον στατιστικό ανταποκριτή, που έχει οριστεί σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια. Μετά το πέρας του τριμήνου και κατόπιν νεώτερης επιστολής, θα απενεργοποιηθεί η εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο ο κεντρικός κόμβος διαλειτουργικότητας, όπως έχει συμφωνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση για την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας διάθεσης των δεδομένων, οι δήμοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες που υποστηρίζουν τις τοπικές εφαρμογές τους για περισσότερες οδηγίες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.