powered by Surfing Waves

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

20 χρόνια «Γιορτή Πορτοκαλιού Στεφανιάς 2012»





Τα είκοσι χρόνια της κλείνει φέτος η Γιορτή Πορτοκαλιού Στεφανιάς 2012 που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 ιουνίου έως την 1ηΙουλίου 2012, στο δήμο Ευρώτα.

Τα επίσημα εγκαίνια της «Γιορτής Πορτοκαλιού» θα γίνουν την Παρασκευή 29 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς στις 8:30 μ.μ., ενώ το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, έκθεση Λακώνων δημιουργών, έκθεση βιβλίου, αγώνες δρόμου.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Γιορτής Πορτοκαλιού 2012περιλαμβάνει:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ώρα 7:30 το απόγευμα

Γιορτάζει ο Αη-Γιαννάκης στα Τρίνησα όπου Θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012
Ώρα 09:00 π.μ.: Δυναμικό Βάδισμα (ελεύθερη συμμετοχή)

Ώρα 09:00 π.μ.: Αγώνας δρόμου ανδρών και γυναικών αφιερωμένος στην αγάπη και την αλληλεγγύη των ανθρώπων.

Ώρα 09:00 π.μ.: Αγώνας Δρόμου για παιδιά

Αφετηρία Πλατεία Στεφανιάς- Κάμπος με πορτοκαλαιώνες -Τερματισμός Πλατεία Στεφανιάς. Θα προσφερθεί φυσικός χυμός πορτοκαλιού και γλυκά. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων & αναμνηστικών μεταλλίων στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες.

Ώρα 6:30 μ.μ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Τρινασιακός στο γήπεδο της Στεφανιάς θα δώσει φιλικό αγώνα. Παλαίμαχοι και νέοι Τρινασιακού Στεφανιάς. Οι χυμοί που θα προσφερθούν είναι προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού Αμυκλών Λακωνίας.Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ώρα 8:30 μ.μ.

‘Εκθεση Λακώνων δημιουργών του Δήμου Ευρώτα (ζωγραφική, μεταξοτυπία, χαλκογραφία, αγιογραφία, αγγειοπλαστική).

‘Εκθεση βιβλίου από βιβλιοπωλεία της περιοχής. Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της γιορτής 7-9 το βράδυ.

Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου και σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων.

Ομιλία από τον κ. Κουντούρη Αντώνιο, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Την καλλιέργεια του πορτοκαλιού, την σημασία της, τις προοπτικές, την εμπορία, την προώθησή της και την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας».

Ομιλία από τον κ.Αραβαντινό Γεώργιο, προϊστάμενο του Τμήματος Εσπεριδοειδών και υποτροπικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα: «Προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια και προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας μέσω προγραμμάτων (σχέδια βελτίωσης, ομάδες παραγωγών)».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.