powered by Surfing Waves

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ένα διακεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής σε ένα «δύσκολο» καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και θα πραγματοποιηθεί για 21η χρονιά στο Ναύπλιο από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής από την Ελλάδα αλλά και σολίστες από Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία και Λετονία.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Γιάννης Βακαρέλης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευθύνη της Εταιρείας Συναυλιών Φόρμιγξ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι συμβολική (5€ ενιαίο), προπώληση γίνεται στο δήμο Ναυπλίου, Πλατεία Τριών Ναυαρχών, τηλ. 27520 27153/23332/99085/24444. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να προμηθεύονται εισιτήρια μία ώρα πριν τις συναυλίες στο χώρο της κάθε συναυλίας. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδαhttp://www.nafplionfestival.gr..

Στα 20 χρόνια διοργάνωσής του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένος θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας. Έχει φιλοξενήσει σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλλίτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 240 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 22 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου και πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο σε μνημεία και πλατείες της πόλης και έχουν προσελκύσει περισσότερους από 180.000 επισκέπτες.

Το 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου θα ανοίξει με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά (ο οποίος απέσπασε πρόσφατα ιδιαίτερα θετικές κριτικές στην Όπερα Covent Garden του Λονδίνου). Θα εμφανιστεί μαζί με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και θα παρουσιάσουν άριες του διεθνούς ρεπερτορίου. Στη συνέχεια θα ακολουθεί ο δεξιοτέχνης των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας με το σχήμα του «ΤΥΠΑΝΑ» και ο σολίστ πιάνου από τη Βραζιλία Jean Louis Steuerman (Ζαν Λουί Στόγιερμαν).

Το 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου παρουσιάζει επίσης δύο νέες δυνάμεις της διεθνούς μουσικής σκηνής, την Λετονή πιανίστα Arta Arnicane (Άρτα Αρνικάν) και την Αυστριακή τσελίστα Katharina Gross (Καταρίνα Γκρος). Στη συνέχεια το Φωνητικό και Ορχηστρικό Συγκρότημα Παλαιάς Μουσικής από την Ρουμανία: «Anton Pann» (Άντον Παν) θα ξεναγήσει το κοινό του Φεστιβάλ στη μεσαιωνική μουσική έως τα τέλη του 19ου αιώνα, και ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης σε ένα ρεσιτάλ πιάνου θα οδηγήσει το κοινό στις Εικόνες μίας Έκθεσης του Μουσόρσκι και σε έργα Σοπέν.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μία ιδιότυπη παράσταση με μουσική και λόγο με θέμα την Φρίντα Κάλο από την σκηνοθέτιδα-ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη σε συνεργασία με τη μεσόφωνο Κατερίνα Ρούσσου και την πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν χώρους του Ναυπλίου, όπως το Βουλευτικό και η Πλατεία του Αγ. Γεωργίου. Για πρώτη φορά το Φουγάρο (www.fougaro.gr) ένας σύγχρονος, διαδραστικός χώρος τέχνης θα φιλοξενήσει δύο καλλιτεχνικές βραδιές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.