powered by Surfing Waves

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δημιουργία Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθετηρίου

Πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, προτίθεται να καταθέσει ο δήμος Ιθάκης, του έργου με τίτλο «Ψηφιακό Πολιτιστικό Αποθετήριο δήμου Ιθάκης.

Σκοπός του έργου είναι η ψηφιακή καταγραφή όλων των αρχαιολογικών και λαογραφικών στοιχείων του δήμου Ιθάκης.

Το θέμα συζητήθηκε και έλαβε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως σημειώθηκε πως τόσο η συλλογή και ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και η δημιουργία αποθετηρίου, όσο και η αξιοποίηση των διαδικτυακών τεχνολογιών για την προβολή του σε διεθνές κοινό αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην ποιοτική αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Προϋπόθεση για την κατάθεση της πρότασης είναι η διαχειριστική επάρκεια, και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο , η κατάθεση αίτησης στην ΕΔΑ Π.Ι.Ν «Ρυθμίσεις για την επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων της περιόδου 2007-2013».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.