powered by Surfing Waves

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Mέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2012 η ρύθμιση των χρεών ιδιωτών προς τους δήμους.



Δημοσιεύθηκε   η σχετική κοινή διευκρινιστική απόφαση των υπουργών  Εσωτερικών και Οικονομίας Αριθμ. 20124  ΦΕΚ (1828/τ. Β'/ 14.06.12)   που αναμένεται να δώσει οικονομική «ανάσα» στους δήμους, καθώς θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία τους για  ρύθμιση των ληξιπροθεσμων χρεών των ιδιωτών προς τους δήμους.

Η διαφορά σε σχέση με αυτή του Δημοσίου, που λήγει στις 29 του μήνα, είναι πως Για τους δήμους η προθεσμία για ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών λήγει στις 14 Οκτωβρίου 2012.

Αναλυτικότερα:

Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), μέχρι τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον οικείο δήμο το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ (σ.σ.: δηλαδή, σήμερα, 14 Ιουνίου 2012).

Πάντως, όπως σημειώνεται στην απόφαση, το αίτημα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αριθμό δόσεων άνω των είκοσι τεσσάρων (24) έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου (στο Δημόσιο είναι ο έφορας), οι οποίοι και θα αποφασίζουν για το «ναι» ή «όχι» στον αιτούντα, αφού εξετάσουν μια σειρά από παραμέτρους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.