powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δοκιμαστική λειτουργία κεντρικού κόμβου συλλογής οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων

Στη δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την αυτοματοποιημένη συλλογή οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων και των περιφερειών προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος όταν θα λειτουργήσει παραγωγικά θα απαλλάξει τους υπαλλήλους των δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα, στα οποία ούτως ή άλλως οι υπάλληλοι τα καταχωρούν.

Όπως ενημερώνει σχετική τους δημάρχους της χώρας, ο υφυπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος, έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για τη συλλογή των οικονομικών δεδομένων, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο ΥΠΕΣ και τώρα βρίσκεται στη φάση ελέγχων και δοκιμαστικής λειτουργίας.

Κατά τη διενέργεια των εν λόγω ελέγχων, θα ελεγχθούν: α) η επικοινωνία μεταξύ κόμβου και των πληροφοριακών συστημάτων στους Δήμους και β) η δυνατότητα λήψης δεδομένων δοκιμαστικά από κάθε δήμο. Για το σκοπό αυτό και για τη διευκόλυνση των προαναφερόμενων ελέγχων, οι δήμοι ταξινομήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την κατάσταση των πληροφορικών συστημάτων και των υποδομών τους. Για καθεμία κατηγορία η Δ/νση Μηχανοργάνωσης του υπουργείου, σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., εκπόνησαν οδηγίες εφαρμογής του εγχειρήματος.

Στο δήμο μας

Για το δήμο μας (δήμος Α΄κατηγορίας) η υλοποίηση και εγκατάσταση των web services σε κάθε Δήμο έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των έργων λειτουργικής ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων τους για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης. Οι απαραίτητες ενέργειες είναι :

I. Έλεγχος επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και του κόμβου διαλειτουργικότητας

Κάθε Δήμος είναι απαραίτητο, να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στο server που είναι εγκατεστημένα τα web services, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με το Υπουργείο – κόμβο διαλειτουργικότητας και συγκεκριμένα να δέχεται συνδέσεις από την ip: 10.2.66.58 και στο port που θα ρυθμίσει η εταιρεία που παρέχει τεχνική υποστήριξη (και σύμφωνα με την υλοποίηση των web services). Επισημαίνουμε ότι με την ολοκλήρωση της ενέργειας αυτής, θα εξασφαλιστεί καταρχήν η επικοινωνία μεταξύ του κάθε Δήμου και του κόμβου διαλειτουργικότητας.

Προθεσμία ολοκλήρωσης : μέχρι την 05/04/2012 


II. Λήψη οικονομικών δεδομένων κατά τη δοκιμαστική λειτουργία

Για τη λήψη οικονομικών δεδομένων από τον κόμβο διαλειτουργικότητας, οι χρήστες του συστήματος σε κάθε Δήμο είναι απαραίτητο να προχωρήσουν σ’ εκείνες τις ενέργειες, που ορίζονται από τις επιμέρους λειτουργίες κάθε εφαρμογής οικονομικής διαχείρισης, ώστε να επιτρέπεται στον κεντρικό κόμβο να αντλεί τα οικονομικά δεδομένα που περιγράφονται στην ανωτέρω Απόφαση (βλέπε 3ο σχετικό). Επισημαίνεται ότι για την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας δεν είναι απαραίτητο να έχουν οριστικοποιηθεί λογιστικά τα οικονομικά δεδομένα, αφού θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες της δοκιμαστικής λειτουργίας και των ελέγχων του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας.

Προθεσμία ολοκλήρωσης : μέχρι την 05/04/2012 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.