powered by Surfing Waves

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών και άλλων κατηγοριών ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις


«Έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών και άλλων κατηγοριών ατόμων  που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του κρατικού Προγράμματος, το καλοκαίρι του 2012»

Σας γνωρίζουμε ότι με το υπ. αριθ. πρωτ. Π1β/Γ.Π.οικ.61752/18.6.2012 Εξ. Επείγον έγγραφο (επισυνάπτεται) το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνει την έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών και άλλων κατηγοριών ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος για την φετινή θερινή περίοδο 2012. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος ανατέθηκε σε Δήμους.

Ειδικότερα:

1.Η εγγραφή των ενδιαφερομένων θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Ιουλίου 2012.

2. Στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου εγγράφονται ασφ/να παιδιά ηλικίας από 6 - 16 ετών.

3.Κατά την εγγραφή απαιτείται η προσκόμιση:
• Βιβλιαρίου ασθενείας ΙΚΑ
• Βιβλιαρίου εμβολίων (για τα παιδιά)
• Φωτοαντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση

4. Η καρτέλα (επισυνάπτεται) υπογράφεται και σφραγίζεται από τον εξετάζοντα ιατρό και φέρει επίσης τη στρογγυλή σφραγίδα του Οργανισμού.

5.Οι σωστά συμπληρωμένες καρτέλες θα αποστέλλονται Υπηρεσιακά (με ταχυαποστολή) στους εξουσιοδοτημένους Δήμους.

6. Οι εγγραφές ΑΜΕΑ γίνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 236 - Ηλιούπολη, τηλ. 2105236501)

7.Για ηλικιωμένα άτομα θα εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Λόγω του περιορισμένου χρόνου εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι (για τις κατασκηνώσεις) ασφαλισμένοι θα εξυπηρετηθούν από τους Ιατρούς των Σταθμών Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου του ΕΟΠΥΥ εκτός του συστήματος των ραντεβού (184)
Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν οι δικαιούχοι ΕΟΠΥΥ με αναρτήσεις σχετικών ανακοινώσεων στις Υπηρεσίες μας.


1. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος για το έτος 2012 ανατέθηκε σε Δήμους, ως εξής:

Α/Α ΔΗΜΟΣ  ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΞΟΧΗΣ  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

1. ΠΕΝΤΕΛΗΣ Β΄ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Αναστολή λειτουργίας Αναστολή λειτουργίας

2. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΡΟΥ Αναστολή λειτουργίας

3. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Δ΄ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Ε΄ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Αναστολή λειτουργίας ΑμεΑ

4. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Παιδιά

5. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΚΑ Παιδιά - ΑμεΑ

6. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Αναστολή λειτουργίας

7. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Αναστολή λειτουργίας

8. ΠΑΓΓΑΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Παιδιά - ΑμεΑ

9. ΘΑΣΟΥ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ Αναστολή λειτουργίας

10. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Παιδιά - ΑμεΑ

11. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ Παιδιά - ΑμεΑ

12. ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ Παιδιά - ΑμεΑ

13. ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παιδιά - Ηλικιωμένοι

14. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αναστολή λειτουργίας

15. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Παιδιά - ΑμεΑ

16. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Αναστολή λειτουργίας

17. ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΕΡΡΩΝ Αναστολή λειτουργίας

18. ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αναστολή λειτουργίας

19. ΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Παιδιά – ΑμεΑ

20. ΒΟΛΟΥ Β΄ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αναστολή λειτουργίας

21. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΕΥΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αναστολή λειτουργίας

22. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΕΣΣΥΛΑΣ ΟΡΜΟΥ ΓΟΥΒΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Παιδιά - ΑμεΑ

23. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Η΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ) Αναστολή λειτουργίας

24. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αναστολή λειτουργίας

25. ΛΕΣΒΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ Αναστολή λειτουργίας

26. ΣΑΜΟΥ ΠΡΙΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ Αναστολή λειτουργίας

27. ΧΙΟΥ ΣΚΛΑΒΙΩΝ ΧΙΟΥ Αναστολή λειτουργίας

28. ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α΄ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Β΄ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Αναστολή λειτουργίας Παιδιά

Οι κατασκηνώσεις αυτές συντηρούνται σχεδόν αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη για παραθερισμό και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

Σε ορισμένες από αυτές φιλοξενούνται άτομα με αναπηρίες καθώς και ηλικιωμένα άτομα.

2. Με την ευκαιρία της έναρξης των σχετικών διαδικασιών για την εφαρμογή του κατασκηνωτικού προγράμματος, εγκρίνουμε την εγγραφή των παιδιών που θα ζητηθεί και πρέπει να φιλοξενηθούν στις Παιδικές Εξοχές από

3 τη λήψη της εγκυκλίου αυτής και σας υπενθυμίζουμε τον τρόπο και την διαδικασία εγγραφής και αποστολής των οικείων καταστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες ως ακολούθως:

α) Στις Παιδικές Εξοχές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται σε Κέντρα Υγείας και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

γ) Κάθε παιδί, πριν από την εγγραφή, θα εξετάζεται από τους γιατρούς των πιο πάνω Υγειονομικών Υπηρεσιών, ή από γιατρούς των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι ασφαλισμένοι οι γονείς του και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου Υγείας ή η κάρτα των υποχρεωτικών για ομαδική συμβίωση εμβολίων τα οποία θα του συστήνονται να γίνουν σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει μέχρι την ημέρα της εγγραφής του.

δ) Για κάθε παιδί συμπληρώνεται ειδική καρτέλα, στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κ.λ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού, καθώς και η γνώμη του για το αν το παιδί θα φιλοξενηθεί σε ορεινή ή παραθαλάσσια κατασκήνωση.

Σε ειδική στήλη, θα καταχωρείται η επιθυμία του παιδιού, η οποία θα ικανοποιείται εφόσον συμπίπτει με τη γνώμη του γιατρού και παρέχεται η ευχέρεια από τον σχετικό προγραμματισμό.

Σε άλλη στήλη της καρτέλας, θα αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας που είναι το παιδί άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένο.

Η σωστά συμπληρωμένη καρτέλα για το παιδί διευκολύνει τους αρμόδιους για την παρακολούθησή του, ενώ είναι απαραίτητο στοιχείο για να βοηθηθούν στη στατιστική παρακολούθηση του κατασκηνωτικού προγράμματος οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

ε) Αντίγραφα των καρτελών θα σταλούν σε όλες τις προαναφερόμενες υγειονομικές υπηρεσίες από τους εξουσιοδοτημένους Δήμους και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Υπόδειγμα καρτελών διαβιβάζεται με το παρών έγγραφο.

στ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λ.π.).

ζ) Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την 6η Ιουλίου 2012.

η) Οι Υπηρεσίες της παραγράφου β’ θα στείλουν τις συμπληρωμένες καρτέλες στους εξουσιοδοτημένους Δήμους, οι οποίοι στη συνέχεια σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε κατασκήνωσης της περιοχής τους κατανέμουν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις.

θ) Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας συμμετέχουν στις παιδικές εξοχές κατά προτεραιότητα. Για τη φιλοξενία 10 παιδιών και άνω κάθε Ίδρυμα θα πρέπει να εξασφαλίσει και ένα (1) συνοδό.

3. Κατά την εγγραφή στα κατά τόπους ιατρεία των κατασκηνωτών, οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να υποβάλουν φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους.

4. Εκτός από το Πρόγραμμα των Παιδικών Εξοχών, το Υπουργείο, μέσω των εξουσιοδοτημένων Δήμων, εφαρμόζει σε μία κατασκήνωση και πρόγραμμα για ηλικιωμένα άτομα. Σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων του Υπουργείου μας.

5. Επίσης εφαρμόζεται επί σειρά ετών πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες. Σ΄ αυτό συμμετείχε ικανός αριθμός ατόμων με αναπηρίες που φιλοξενήθηκαν σε κατασκηνώσεις, στις οποίες δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τον παραθερισμό τους.

Για τις κατασκηνώσεις, στις οποίες θα φιλοξενηθούν άτομα με αναπηρίες, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.), που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236 - Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501, η οποία θα έχει και την ευθύνη επιλογής των κατασκηνωτών, των συνοδών και του ειδικού προσωπικού.

6. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των Δήμων και η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρακαλούνται να συστήσουν στους υπαλλήλους, που ασχολούνται με τα προγράμματα αυτά, την υποχρέωση που έχουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα αυτό.

7. Όλες οι Υπηρεσίες, που εμπλέκονται στη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος, πρέπει να βρίσκονται σε στενή συνεργασία μεταξύ τους με αντικειμενικό σκοπό να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος αυτού.

8. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των Δήμων της χώρας παρακαλούνται για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού πάνω στο θέμα της εγκυκλίου αυτής.

Συνημμένα σας στέλνουμε δείγμα δελτίου κατασκηνωτή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί φωτοτυπία αυτού για την εγγραφή των κατασκηνωτών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.