powered by Surfing Waves

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δίκτυο Κοινοτήτων κατά απολυταρχικού «συστήματος δημάρχου»: Η Λέσβος δείχνει το δρόμο

Το παρακάτω δελτίο τύπου είναι σχετικό και για το δήμο μας δεδομένου ότι παρατηρείται παρόμοιος συγκεντρωτισμός εξουσιών και απο τον κ. Ψαρρό στο δήμο μας.

Ο δήμος μας δεν έχει εφαρμόσει τα παρακάτω:

1.Εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους προεδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων

2. Συσταση πάγιας προκαταβολής στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες βάσει της ΥΑ 74449/29.12.2010 (ΦΕΚ 2044Β/30.12.2010) και

3. Κατάρτιση προϋπολογισμών ανά τοπική και δημοτική κοινότητα βάσει του αρθρ.86 του Ν3852/2010



Η Λέσβος δείχνει το δρόμο


Δελτίο τύπου


Κατά του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου καταφέρεται το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του προέδρου της κοινότητας Μυστεγνών Στρατή Σταυράκη, «δεδομένης της αδυναμίας του να παρέμβει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών του, εξαιτίας της υποβάθμισης του θεσμού των κοινοτήτων και του εφαρμοζόμενου από τη δημοτική Αρχή συγκεντρωτισμού που έχει ως αποτέλεσμα την απίστευτη εικόνα εγκατάλειψης της λεσβιακής υπαίθρου».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση για ομαδική παραίτηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων λόγω της αδιαφορίας Βουνάτσου, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να μη γίνει κάτι τέτοιο τώρα τόσο λόγω της προεκλογικής περιόδου όσο και «μήπως και υπάρξει μεταστροφή της συμπεριφοράς τής δημοτικής Αρχής απέναντί μας, όσον αφορά στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων, στην κατανομή πόρων ανά δημοτική ενότητα, στην κατάρτιση προϋπολογισμών ανά κοινότητα βάσει του α.86 του Ν3852/2010, στην ψήφιση κανονισμού λειτουργίας δημοτικών-τοπικών κοινοτήτων κ.λπ., σεβόμενοι και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας που εκπροσωπούμε».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την παραίτηση από τα καθήκοντα του Προέδρου της Κοινότητας Μυστεγνών ,του εκλεκτού μας συναδέλφου Στρατή Σταυράκη , με πολυετή εμπειρία και εξαιρετική παρουσία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στο νησί μας. Συμπαραστεκόμαστε πλήρως στην απόφασή του αυτή, δεδομένης της αδυναμίας του να παρέμβει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών του, εξαιτίας της υποβάθμισης του θεσμού των κοινοτήτων και του εφαρμοζόμενου από τη δημοτική αρχή συγκεντρωτισμού που έχει ως αποτέλεσμα την απίστευτη εικόνα εγκατάλειψης της Λεσβιακής υπαίθρου.

Κατά την τελευταία μας συνεδρία, κατατέθηκε και το ζήτημα της ομαδικής μας παραίτησης από τα καθήκοντά μας ως απάντηση στην αδιαφορία των υπευθύνων να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα που επικαλείται και ο παραιτηθείς συνάδελφός μας. Εκτιμήσαμε πως πρέπει να επιμείνουμε για λίγο καιρό ακόμα, μήπως και υπάρξει μεταστροφή της συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής απέναντί μας, όσον αφορά την εκχώρηση αρμοδιοτήτων ,την κατανομή πόρων ανά δημοτική ενότητα, την κατάρτιση προϋπολογισμών ανά κοινότητα βάσει του α.86 του Ν3852/2010, την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων, κ.λ.π, σεβόμενοι και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας που εκπροσωπούμε.

Επιφυλασσόμαστε για τις μελλοντικές μας ενέργειες, αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης εκλογικής περιόδου που περνά η πατρίδα μας και καλούμε τους συναδέλφους μας να κάνουν υπομονή και να συμπαραστέκονται όσο μπορούν στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αγωνία και τον καθημερινό μας αγώνα για την επιβίωση των χωριών μας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.