powered by Surfing Waves

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μεγαλύτερη η ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑ του δήμου μας σε έργα ΕΣΠΑ απο ότι στις άλλες ΔΕΥΑ



Με το υπ' αριθμ. 13096/Α.Πλ./1560 έγγραφο του Υπουργείο Ανάπτυξης προκύπτει ότι η ίδια συμμετοχή των Δ.Ε.Υ.Α. στα συγχρηματοδοτούμενα έργα τους είναι 3,25%.Η ίδια αυτή συμμετοχή ισχύει για τις πληρωμές που πιστοποιήθηκαν ή θα πιστοποιηθούν από το Μάιο του 2010 μέχρι τις 31/12/2013. Ωστόσο, για τις ΔΕΥΑ του Στόχου 2 (Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς, Ηπείρου, Νήσων Αιγαίου, Κρήτης) αναμεσα τους και αυτής του δήμου μας που έχουν έργα ενταγμένα στα ΠΕΠ δεν ισχύει η μειωμένη συμμετοχή 3,25%,


Eνώ σε όλες τις Επιχειρήσεις η ίδια συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ ανέρχεται στο 3,25%, στις 27 ΔΕΥΑ (από τις συνολικά 130) του Στόχου 2 (περιφέρειεςΒορείου Αιγαίου, Ηπείρου,Θεσσαλίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας) ανάμεσα και του δήμου μας, που έχουν έργα ενταγμένα στα ΠΕΠ, παραμένει το προηγούμενο καθεστώς: Δηλαδή, συμμετοχή μεταξύ 9,75% και 16,25%.

Την πλήρη αντίθεση του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ΔΕΥΑ, στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Η ΔΕΥΑ του δήμου μας είναι μέλος της Ένωσης ΔΕΥΑ.


Η Ενωση ΔΕΥΑ είναι αποφασισμένη να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για να αρθεί αυτή η «αδικία», και μάλιστα στις προτεραιότητές της είναι η πραγματοποίηση σχετικής σύσκεψης με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη) Αστέριο Χατζηπαραδείση και τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού ΕΣΠΑ Γιώργο Λογοθέτη, έπειτα και από πρόταση της ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της (1.6.2012), η ΕΔΕΥΑ θα αποστείλει άμεσα έγγραφο προς τους έξι περιφερειάρχες των περιφερειών του Στόχου 2 (Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδηκαι Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά), προκειμένου να συνηγορήσουν για τη μεταφορά των έργων των ΔΕΥΑ του Στόχου 2 στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Το ιστορικό...

Στις αρχές Απριλίου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκηςκαι ο Μανώλης Παφίλης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, συναντήθηκαν με την ειδική γραμματέα ΕΣΠΑ Γ. Ζεμπιλιάδου και συμφωνήθηκε, αφού καταγραφούν από την ΕΔΕΥΑ τα έργα των ΔΕΥΑ του Στόχου 2, να μεταφερθούν στο τομεακό ΕΠΠΕΡΑΑ στο οποίο η ίδια συμμετοχή είναι 3,25%. Όπερ και εγένετο: η καταγραφή των σχετικών έργων έγινε άμεσα και τα στοιχεία παραδόθηκαν στις 10 Απριλίου, έξι ημέρες δηλαδή μετά, στην ειδική γραμματέα ΕΣΠΑ.

Έκτοτε; «Ούτε φωνή ούτε ακρόαση» λόγω της ακυβερνησίας.

Σε επικοινωνία που είχε η ειδική σύμβουλος της ΕΔΕΥΑ Ελένη Βαρδάκου με την ειδική γραμματέα ΕΣΠΑ, την παρέπεμψε στο Γιώργο Λογοθέτη ως αρμόδιο για το χειρισμό του θέματος. Ο Γ. Λογοθέτης, σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης ΠΕΠ Χρήστο Χρήστου, ήταν τελικά και αυτός που πρότεινε τη σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.