powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο ΣΠΑΠ εκπαιδεύει εθελοντές για την πυροπροστασία



Μετά την εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον 9οΠυροσβεστικό Σταθμό με θέμα: «Πρόληψη και πυροπροστασία», ο ΣΠΑΠ συνεχίζει την εκπαίδευση των εθελοντών του σε επίπεδο Δήμων - Μελών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Σύνδεσμος οργανώνει έναν κύκλο εκπαιδεύσεων εθελοντών των Δήμων - Μελών του από τον Aναστάσιο Βλάχο, αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, όπως έχει διαμορφωθεί από τον εκπαιδευτή, περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες.

Εισαγωγή για την αντιπυρική περίοδο 2012
Εθελοντισμός - Μοχλός πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών
Δασικές Πυρκαγιές
Διαχωρισμός πυρκαγιών σύμφωνα με το μέγεθος
Μέρη πυρκαγιάς
Μέτρα προστασίας
Τρόποι κατάσβεσης
Διευθέτηση των οχημάτων
Μέτρα προφύλαξης και ασφάλεια προσωπικού
Καταστολή πυρκαγιών
Πρόληψη - Καταστολή πυρκαγιών (Αστικές - Δασικές)
Γενικές οδηγίες τρόπου ενέργειας εθελοντών πριν και μετά τη φωτιά

Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν σε Δημοτικά κτίρια των Δήμων - Μελών του Σ.Π.Α.Π. κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους υπευθύνους. Ήδη οι Δήμοι Πεύκης - Λυκόβρυσης και Γαλατσίου έχουν προσδιορίσει τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Πεύκης - Λυκόβρυσης έχει προγραμματιστεί εκπαίδευση την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.00-21.00 στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο, ενώ στο Δήμο Γαλατσίου αντίστοιχη εκπαίδευση πραγματοποιείται την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 και ώρα 17.00-20.00 στο Δημαρχείο. Για τις ημερομηνίες εκπαίδευσης στους υπόλοιπους Δήμους - Μέλη του Σ.Π.Α.Π. θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.