powered by Surfing Waves

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Λελογισμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών ζητά νέα εγκύκλιος.

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητά λελογισμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων στο δημόσιο. Το Ε.Β. πριν ένα μήνα είχε επισημάνει υψηλές δαπάνες κινητής τηλεφωνίας απο την ΔΕΥΑ σε σχέση με το προυπολογισμό του δήμου 

Η νέα εγκύκλιος αναφέρει:
"Τα τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και νπδδ γίνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών, γεγονός που δεν συμβιβάζεται με την ακολουθούμενη περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των  αρμοδιοτήτων του για την περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμού της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο Δημόσιο, παρακαλεί   για λελογισμένη   και μη άσκοπη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, η έγκριση για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας πρέπει να παρέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.

Επίσης, συνιστάται να αξιολογηθούν εκ νέου οι ανάγκες για χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να αναθεωρηθούν τα σχετικά συμβόλαια σε όσες περιπτώσεις οι συνθήκες της αγοράς παρέχουν τη δυνατότητα μείωσης των δαπανών.

Τέλος, σημειώνουμε ότι τα ανωτέρω στοχεύουν στον περιορισμό εμφάνισης φαινομένων σπατάλης πόρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση άλλων αναγκών στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα μας."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.