powered by Surfing Waves

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Με δόσεις θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους προς τους δήμους οι ιδιώτες


O τρόπος ρύθμισης των χρεών των ιδιωτών προς τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπά τους γινεται με την έκδοση της πολυαναμενόμενης, κοινής υπουργικής απόφασης στην οποία  δίνονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή άρθρου του Ν. 4038/2012 (νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015»), που αφορά ατη ρύθμιση χρεών των ιδιωτών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη  ΚΥΑ που αφορά στους ΟΤΑ προβλέπεται στο άρθρο 9, παράγραφος 6 του πολυνομοσχεδίουτου ΥΠΕΣ («Καλλικράτης 2»).

Το προσχέδιο της ΚΥΑ βρίσκεται εδώ και πάνω από 10 ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον αυτό που εκκρεμεί είναι η υπογραφή του υπουργού

Τι θα προβλέπει η ΚΥΑ 

Στην ΚΥΑ θα αναφέρεται ότι οι διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 θα εφαρμόζονται αναλόγως και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ, που έχουν βεβαιωθεί στις ταμειακές υπηρεσίες των ΟΤΑ ή στις ΔΟΥ.


Με δόσεις

Κατ' εφαρμογή, λοιπόν, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς δήμους μέχρι 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 75.000 ευρώ θα μπορούν να πετύχουν ανάλογη ευνοϊκή ρύθμιση, με διακανονισμό που θα κάνουν με τον αρμόδιο ΟΤΑ και θα αφορά δόσεις με ανώτατο αριθμό τις 60 και ελάχιστη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ.


Έκπτωση στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 

Θεσπίζεται, δε, και στους ΟΤΑ διαδικασία ρύθμισης με την καταβολή των χρεωστούμενων εφάπαξ ή μέχρι και σε 3 δόσεις, με έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, σε 4-6 δόσεις με έκπτωση 75% των προσαυξήσεων και σε 7-9 δόσεις με έκπτωση 50% των προσαυξήσεων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.