powered by Surfing Waves

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2012





Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τις 7 Δεκεμβρίου του 1987 και τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.  Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη χρήση, αλλά και τη διακίνηση των ναρκωτικών και τις συνέπειες αυτών. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην Ελλάδα από το 1995 έως το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχασαν τη ζωή τους συνολικά 6467 άνθρωποι από τα ναρκωτικά.


Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα (2011) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας 1 στους 7 μαθητές στη χώρα μας, ηλικίας από 15-19 ετών, δηλαδή ποσοστό 15,2% έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας. Ενδεικτικό, είναι ότι σύμφωνα με την ίδια έκθεση μέσα στην τελευταία 25ετία τριπλασιάστηκε το ποσοστό χρήσης.

Με κεντρικό μήνυμα «Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» η φετινή εκστρατεία του ΚΕΘΕΑ (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26 Ιουνίου) επικεντρώνεται στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και όλων εκείνων που την περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, που βρίσκονται στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο.

Σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αθλητικοί αγώνες, ενημερωτικές δράσεις, αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης - υποστήριξης για τους χρήστες στο δρόμο, καθώς και εκδηλώσεις μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας κάντε το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για αλληλεγγύη να γίνει φέτος πιο ηχηρό από ποτέ!

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε ανοικτούς χώρους, στις φυλακές, τις δράσεις street-work, αλλά και τα ενημερωτικά του περίπτερα:
οι ανοικτές εκδηλώσεις
τα ενημερωτικά περίπτερα
οι δράσεις street-work (για τους χρήστες στο δρόμο)
οι εκδηλώσεις στις φυλακές

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.