powered by Surfing Waves

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κακοδιαχείριση με την εκμίσθωση καταστήματος του δήμου στο Κυμάσι

Κανένας ενδιαφερόμενος για το κατάστημα στο Κυμάσι 167 τ.μ
προσφέρεται με 3.600 ευρώ/έτος ενοίκιο


Τo δημοτικό ακίνητο στο Κυμάσι με διακριτό τίτλο «ΤΑΒΕΡΝΑ – ΟΥΖΕΡΙ» (παλαιές αποθήκες λευκόλιθου) είχε εκμισθωθεί μετά από πλειοδοτική δημοπρασία με 1.088€/μήνα (ή 13.056 Ευρώ το χρόνο).
Το Σεπτεμβρη του 2011 ο δήμος απέριψε αίτημα του μισθωτή για προσαρμογή του ενοικίου λογω της οικονομικής κρίσης στα 6.000 Ευρώ ετησίως και την ίδια ημέρα ο μισθωτής διακόπτει την μίσθωση του ακινητου και το παραδίδει στο δήμο.


Οχι στα 6.000 ευρώ, Ικανοποιημένοι  με  τα 3.600 ευρώ

Με καθυστέρηση 6 μηνών τον Απρίλη του 2012 αποφασίζεται απο το δήμο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης του καταστήματος. Μετά από ένα μήνα, το Μαΐο ανακοινώνεται πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του καταστήματος που θα γινόταν τις 28 Μαΐου 2012 (με κατώτατη προσφορά ενοικίου 3.600 ευρώ ετησίως).


 4.000 ευρώ χασούρα 

Αύτη την φορά ο δήμος που το Σεπτέμβρη δεν είχε δεχτεί να προσαρμόσει το ενοίκιο στα 6.000 ευρώ ετησίως χάνοντας με αυτό το τρόπο 8 μήνες σε ενοίκια (που είναι ζημιά για το δήμο 4.000 ευρώ με το μειωμένο ενοίκιο που ζητουσε ο μισθωτής) διακηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό με αρχικό ενοίκιο 3.600 ευρώ ετησίως. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι μέλος της οικογένειας του μισθωτή ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την αντιπολίτευση στις τελευταίες εκλογές.


Έπανανάληψη του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος αφού δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος στην δημοπρασία . Με την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει η οικονομική επιτροπή αποφάσισε επαναληπτική δημοπρασία για τις 29/6/12 με κατώτατη αποδεχτή προσφορά ενοικίου 3.600 ευρώ ετησίως.


Ανομία και Ασυδοσία. Δεν κάνουν τίποτα να πάρουν τα ενοίκια

Κακή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και στην εκμίσθωση ναυπηγείου στο Κυμάσι.

Ο Δήμος έχει εκμισθώσει στην ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε ακίνητο στη θέση ΚΥΜΑΣΙ εκτάσεως 40 στρεμμάτων από 14-4-2009 και για το οποίο η εταιρεία έχει την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 7.100,00 € . Σύμφωνα με το δήμο εταιρεία δεν έχει καταβάλλει ενοίκιο από τις 1/3/2010 έως σήμερα (δηλ. 28 μήνες).  Η Λάμδα Ναυς ΑΕ οφείλει στο δήμο 198.800 Ευρώ χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και χωρίς την τιμαριθμική αναπροσαρμογή του ενοικίου που προβλέπει η σύμβαση. Πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το δημόσιο καλεί τις δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν τα αναγκαστικά μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία. Από ότι έχει δημοσιευτεί στο Διαύγεια ο δήμος αδρανεί για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών και δεν έχει καταγγείλει την σύμβαση εκμίσθωσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.