powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΒΙΠΕ έρχεται


Περιοχή που θα δημιουργηθεί η ΒΙΠΕ με νομιμοφανείς διαδικασίες  δίπλα σε κατοικήσιμη περιοχή. Το 1990 οι κάτοικοι του Μαντουδίου απέτρεψαν την δημιουργία  ΒΙΠΕ  που θα διευκόλυνε την εγκατάσταση  εργοστάσίου επεξεργασίας χρυσού στην ίδια τοποθεσία. Τώρα, οι κάτοικοι είναι στο έλεος μιας φιλό-ΤΕΡΝΑϊκής φατρίας.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και παλαιό στέλεχος της ΤΕΡΝΑ, κ. Σκορδάς με απάντηση του στην Βουλή αναγγέλει οτι έχουν αρθεί τα εμπόδια για την  δημιουργία ΒΙΠΕ  στο Μαντούδι, αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του συλλόγου Κηρέας. Στην δημιουργία της ΒΙΠΕ αντιτίθενται το Τοπικό Συμβούλιο Μαντουδίου, που είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μαντουδίου και σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου.  Η ΒΙΠΕ προωθείται ένθερμα από τον νυν κ. αντιδήμαρχο Κηρέως με τον πρώην δήμαρχο Κηρέως και  τους  ελεγχόμενους απο αυτούς φορείς και συλλόγους Μαντουδίου  καθώς και από τους ευκαιριακούς εκλογικούς εταίρους τους (δηλ. τον κ. Ψαρρό με το συνδυασμό του).  Όπως μας υπενθυμίζει τοπικό μπλόγκ το Μαντούδι (σαν κοινότητα τότε) είχε επιτυχώς αντισταθεί την δημιουργία ΒΙΠΕ το 1990 που ήταν αναγκαία για την εγκατάσταση του καταστροφικού για το περιβάλλον  εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού. Σήμερα, η φωνή του Μαντουδίου και των νόμιμων εκπροσώπων του  έχουν συνθλιφθεί και παρακαμφθεί από τoν δεσποτισμό της φιλό-ΤΕΡΝΑϊκής φατρίας του δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου.

"Η απάντηση του υφυπουργού κ. Σκορδά στην βουλή για την ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας

Πριν δυο χρόνια στις 21/6/2010, ο κ. Α. Σκορδάς είχε έρθει σαν εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ στο δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου όπου έκανε μια πολύωρη διαφημιστική παρουσίαση της ιδιωτικής ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας . Τώρα, ο κ. Σκορδάς σαν υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την αδειοδότηση της ΒΙΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Β. Αποστόλου (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια) πιστοποίει την χωροταξική νομιμότητα της ΒΙΠΕ και ουσιαστικά σηματοδοτεί το πράσινο φώς για την τελική αδειοδότηση της.

Για την ιστορία, ο σύλλογος kireas.org έχει προ καιρού αποστείλει εξώδικο διαμαρτυρία στην Υπηρεσία Διεύθυνσης Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ καταγγέλλοντας διαστρέβλωση των χωροταξικών δεδομένων προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και για παράβαση καθήκοντος.

Κατεπείγουσα συνάντηση την Τρίτη 6/11.

Η κρισιμότητα των νέων δεδομένων, αναγκάζουν τον kireas.org να συγκαλέσει κατεπείγουσα
συνάντηση των δυνάμεων που αντιτίθενται στην δημιουργία ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας για τον συντονισμό και προγραμματισμό περαιτέρω ενεργειών.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή για εκπροσώπους φορέων αλλά και συνειδητούς πολίτες και θα γίνει την Τρίτη 6/11/12 στις 5:00 το απόγευμα σε κλειστό χώρο του κέντρου Αλεξίου (στο δρόμο Προκοπίου - Μαντουδίου). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Kireas.org στο 2227022700 ή 6977184261

Kireas.org

Παρατίθενται οι απαντήσεις των υφυπουργών κ. Σκορδά και κ. Καλαφάτη στην Βουλή όπως και η ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας κ. Β. Αποστόλου.

Βίντεο :

Βίντεο όπου ο κ. Α. Σκορδάς σαν εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ διαφημίζει με ζήλο την δημιουργία ΒΙΠΕ Βορείου Ευβοίας στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου στις 21/6/2010."











0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.