powered by Surfing Waves

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λογαριασμό 5.000 Ευρώ για κλήσεις απο κινητά θα πληρώσει ο δήμος

5.000 Ευρώ ο λογαριασμός των κινητών. Είναι μέσα στα όρια;

Όπως δημοσιέυτηκε σήμερα  στο Διάυγεια ο δήμος πληρώνει για  λογαριασμό κινητού τηλεφώνου πυ του ήρθε 5.040 Ευρώ.

Ποιοί δικαιούνται κινητά; υπάρχει όριο

Σύμφωνα με το νόμο  στο δήμο μας 9 άτομα δικαιούνται να έχουν υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα ο δήμαρχοςλ οι 4 αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας και 3 προϊστάμενοι οργανικών θέσεων (Ν. 3491/2006).  Μπορούν να χρησιμοποιούν τηα τηλέφωνα για την κάλυψη υπηρεσιακών τους αναγκών όχι για προσωπικά τηλεφωνα.Η  ΚΥΑ 18391/22.9.2005  καθορίζει για την περίπτωση δήμων με πληθυσμό πάνω από 5.000- 20.000 κατοίκους το ανώτατο επιτρεπτό χρηματικό όριο κλήσεων μηνιαίως  είναι ως παρακάτω:

για τους Δημάρχους είναι 140 ευρώ

για τους Αντιδημάρχους είναι μέχρι και 70 ευρώ 

 για τον Γενικό Γραμματέα μέχρι  και 112 ευρώ.

για τους προϊσταμένους οργανικών θέσεων είναι μέχρι και 70 ευρώ 

Σε περίπτωση που το ύψος ενός λογαριασμού υπερβαίνει το καθορισμένο χρηματικό όριο η επιπλέον δαπάνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη.

Ερώτηση στην Βουλή

Πρόσφατα εγινε ερώτηση στην βουλή προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.   Άγνοια δηλώνει τo Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιεί το σύνολο των Υπουργείων και το κόστος τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης, ο Αντώνης Μανιτάκης δηλώνει ότι δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το που έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα ούτε για το συνολικό κόστος και απαντά μόνο για το δικό του Υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινητά διαθέτει μόνον η πολιτική ηγεσία με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλήσεων (Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας), η συνοδεία του Υπουργού, ο οδηγός του, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού με όριο 65 ευρώ, το γραφείο τύπου του Υπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων όλων τα 65 ευρώ και διευθυντής του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων τα 60 ευρώ.

Όπως αναφέρεται πάντως στην απάντηση, ήδη έχει ζητηθεί τροποποίηση με μείωση των ορίων και των ατόμων που κάνουν χρήση των κινητών του Υπουργείου.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του, ότι στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον προϋπολογισμό.

Εκτός όμως από ορισμένα υπουργεία που μήνες τώρα «μιλάνε» χωρίς να πληρώνουν, υπάρχουν και εκατοντάδες ΟΤΑ με απλήρωτους λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ έκαστος.

Στις περιπτώσεις μάλιστα των Δήμων, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην φραγή των γραμμών, αφού έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα χρονικά περιθώρια που είχε δώσει στους κακοπληρωτές. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα του αλαλούμ που επικρατεί στις περιπτώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το γεγονός πως σε πολλούς Δήμους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα πρόσωπα που υπήρξαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι προ τετραετίας.

Καθώς, όμως το συνολικό χρέος των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αποφάσισε να εφαρμόσει τους κανόνες που ισχύουν και για τους πολίτες αυτής της χώρας και να «κόψει» τα κινητά των μπαταχτσήδων.


Η Εγκυκλιος που δεν εφαρμόστηκε

Το 2010 είχε αποσταλεί στους ΟΤΑ και τις δημοσιες υπηρεσίες η παρακάτω εγκύκλιος



ΘΕΜΑ: «Χρήση τηλεπικοινωνιακών μέσων  στο Δημόσιο και στα Ν.Π.Δ.Δ.».


Με σκοπό τη λελογισμένη χρήση των τηλεπικοινωνιακών μέσων και στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για υπεραστικές συνδιαλέξεις, είτε Εσωτερικού, είτε Εξωτερικού, είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για ορισμένες από αυτές, δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και νπδδ γίνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε:

1. Να γίνει επανέλεγχος όλων των τηλεφωνικών γραμμών (συσκευών) που πραγματοποιούν Διεθνείς, υπεραστικές συνδιαλέξεις και κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα και για όσες διαπιστωθεί, ότι εξέλιπαν οι λόγοι, για τους οποίους είχε ζητηθεί και εγκριθεί η άρση φραγής, να μας ενημερώσουν προκειμένου να προβούμε στην ανάκληση των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων.

2. Οι προτάσεις-αιτήματα προς το Υπουργείο μας για την έγκριση άρσης φραγής τηλεφωνικών συνδέσεων θα πρέπει να υποβάλλονται από τον οικείο Γενικό Γραμματέα, μετά από σχετική έρευνα και να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες.

3. Η έγκριση για προμήθεια και χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων, ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων, από δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου (ν.π.δ.δ.), πρέπει να παρέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, ύστερα από σχολαστική στάθμιση των αναγκών αυτών, με αυστηρά κριτήρια και τεκμηριωμένο δικαιολογητικό λόγο.

4. Να καθορισθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο ποσό για κάθε ένα κινητό τηλέφωνο που έχει χορηγηθεί και να ρυθμιστεί κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία του. Να ελέγχονται αυστηρά οι υπεύθυνοι, όταν γίνεται υπέρβαση του καθοριζόμενου ορίου μονάδων και να τους καταλογίζεται η πέραν του καθοριζόμενου ποσού, υπέρβαση.

5. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να ενημερώσουν όλες τις Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ που εποπτεύουν για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρακαλείται να ενημερώσει τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.