powered by Surfing Waves

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει το «Χωριό Παραγωγών» με τη διάθεση 60 και πλέον προϊόντων


Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, στο οποίο παραγωγοί από όλη τη χώρα θα διαθέτουν τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες, κατευθείαν στον καταναλωτή, σε ανταγωνιστικές τιμές.
Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα από 60 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, από 13 συνεταιρισμούς
παραγωγών από όλη την Ελλάδα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στον Βύρωνα.

Το «Χωριό Παραγωγών» αποτελεί τη φυσική συνέχεια του κινήματος διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το οποίο ξεκίνησε ο Δήμος Βύρωνα πριν μερικούς μήνες με τη διάθεση πατάτας και ελαιολάδου. Εκτός από αυτά τα δύο προϊόντα στο «Χωριό Παραγωγών» διατίθενται επιπλέον: γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αυγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι «να ανταποκριθούμε στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως επισημαίνει: «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. Είναι χρέος μας, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, να κάνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη. Να συμμετέχουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η πρωτοφανής κρίση που διανύουμε, να μην αποδομήσει, αλλά αντίθετα να ενισχύσει τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού».

Το «Χωριό Παραγωγών» δίνει ραντεβού με τους καταναλωτές τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα κάθε φορά, τους παραγωγούς που συμμετέχουν, καθώς και την τιμή πώλησης των προϊόντων και την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησής τους.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα είναι ανοιχτή προς όλους τους εμπόρους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, διαθέτοντας τα προϊόντα τους κατευθείαν στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης, κάθε μήνα πραγματοποιείται έλεγχος της τιμής διάθεσης των βασικών προϊόντων, δηλαδή λειτουργεί ως Παρατηρητήριο Τιμών, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά). Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.