powered by Surfing Waves

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Με πετρέλαιο θέρμανσης θα ανταμείβονται τα σχολεία που θα ανακυκλώνουν τηγανέλαια

Στο «παιχνίδι» της ανακύκλωσης των τηγανέλαιων σχεδιάζει να βάλει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας τους μαθητές των σχολείων, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα να... κερδίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για τη σχολική περίοδο.

Μετά από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, εξετάζεται η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στο οποίο εκτός από ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος θα τοποθετηθούν κατάλληλοι κάδοι συλλογής τηγανέλαιου σε επιλεγμένους χώρους, όπως είναι οι σχολικές μονάδες, και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.