powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

650 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων,

Δάνειο 650 εκατ. ευρώ υπέρ της Ελλάδας για τη στήριξη της επανέναρξης της κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, ενέκρινε ηΕυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η κίνηση αυτή θεωρείται καθοριστική καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, "θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση, στην ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

Το δάνειο θα αφορά οικονομικές υποχρεώσεις του δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), με οφέλη και για τις τέσσερις παραχωρήσεις.

Αυτή η σημαντική εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ΕΤΕπ υποστηρίζει συνολικά την προσπάθεια της Ελλάδας αφού πέρα από το συγκεκριμένο δάνειο αναμένεται ως το τέλος του χρόνου να εισρεύσουν στη χώρα μας περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την ενέργεια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.