powered by Surfing Waves

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νεολαία σε κίνηση

Έγινε σήμερα (Παρασκευή) στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου, η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης «Νεολαία σε Κίνηση» η οποία διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα με την αρωγή του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται Παρασκευή και Σάββατο 9 – 10 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νεολαία σε Κίνηση» και την υποστηρίζουν οι Γενικές Διευθύνσεις «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» και «Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020». Στοχεύει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω εργαλείων όπως η κινητικότητα στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Στα θεματικά περίπτερα της εκδήλωσης συμμετέχουν τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα για την κινητικότητα των νέων, στους τομείς της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης οι οποίοι παρέχουν στους επισκέπτες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα και εργαστήρια για μαθητές.
Στο περίπτερο των τοπικών φορέων υπάρχει η παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η Περιφερειακή Διεύθυνση της Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων.
Παρόντες στην επίσημη έναρξη ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Μπουρδούλης, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.