powered by Surfing Waves

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ εξουσιοδοτήθηκε να μπορεί να διαγράφει άμεσα λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης

Η παρακάτω απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) βγήκε στο Διάυγεια λίγες ημέρες μετα την δημοσίευση έκθεσης του Ελεγκτικού συνεδρίου για όργιο παρανομιών στους περισσότερους ΟΤΑ να εισπράττουν επιλεκτικά  τέλη και άλλα έσοδα. Με την απόφαση αυτη το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της να  απαλλάσσει απο τη πληρωμή τελών ύδρευσης-αποχέτευσης μέχρι 500 ευρώ με μια απλή έκθεση από συνεργείο ύδρευσης.

Η απόφαση με αρ. 20/12 της ΔΕΥΑ:

ο κ. Λεοντής πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ
"To συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με τις διαμαρτυρίες καταναλωτών για υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές και τις περισσότερες έχουνε και δίκιο. Υπάρχουν περιπτώσεις οι μετρήσεις που μας φέρνουν οι καταμετρητές είναι λανθασμένες με αποτέλεσμα να  χρεώνονται με λάθος κυβικά. Άλλες φορές το υδρόμετρο είναι χαλασμένο και δεν μετράει σωστά την κατανάλωση. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που μετά το υδρόμετρο υπάρχει κάποια διαρροή την οποία δεν έχει αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης εγκαίρως με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση. Σε όλες αυτές τις  περιπτώσεις οι καταναλωτές προβαίνουν σε αίτηση με την οποία ζητούν να γίνει αφαίρεση μέρους της χρέωσης του και επανέκδοση νέου λογαριασμού. Τις αιτήσειςαυτές τις φέρνουμε στο Δ.Σ της επιχείρησης και αυτό αποφασίζει για το τι θα απαντήσουμε στους πολίτες.

Επειδή αυτή η διαδικασία παίρνει κάποιο χρόνο για να απαντήσουμε στα αιτήματατων πολιτών προτείνω να μου δοθεί η αρμοδιότητα να μπορώ άμεσα να διευθετώκαι να διαγράφω λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης όπου πρέπει μέχρι το ποσότων πεντακοσίων Ευρώ. Ενώ στην περίπτωση που το ποσό διαγραφής υπερβαίνει τα 500,00Ευρώ το θέμα θα έρχεται για συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΛΑΑ και αυτό θα αποφασίζει. Η όποια διαγραφή θα γίνετε κατόπιν έγγραφης εκθέσεως του υπευθύνου από το συνεργείο ύδρευσης που θα εξετάζει την κάθε περίπτωση και μόνο τότε. Επίσης όπου υπάρχει διαρροή προτείνω η χρέωση να είναι ίση με το μέσω όρο των τελευταίων τεσσάρων λογαριασμών."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.