powered by Surfing Waves

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο διαχειριστικός έλεγχος του Περήφανου, τα δημοτικά τέλη και τα έξοδα μετακίνησης του δημάρχου θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/11/12

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Kηρέως στο Μαντούδι, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 17.30.

Απο τα θέματα προς συζήτηση ξεχωρίζουν  τα παρακάτω:

Τα δημοτικά τέλη για το 2013. Επανέρχεται το θέμα των δημοτικών τελών του δήμου για το 2013.Δεν εχουν περάσει 20 ημέρες που στις 26/10/12 το Δ.Σ. αποφάσισε τα δημοτικά τέλη να διατηρηθούν στο επίπεδο του 2012 παρά το κύμα μειώσεων λόγω της κρίσης σε άλλους δήμους.  Από τον Προϋπολογισμό  και από το Μεσοπρόθεσμο, αναδεικνυεται το «μανιφέστο Στυλιανίδη για την Αυτοδιοίκηση» το οποίο συνοψίζεται σε δύο βασικές αρχές:
Πρώτον, κηρύσσει το «τέλος εποχής» για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος.
Δεύτερον, οι δήμοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους, τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους πολίτες, τα έξοδά τους εν γένει, με βάση τα έσοδα που επιτυγχάνουν.

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει αύξηση στη φορολογία των ακινήτων αλλά και των δημοτικών τελών  και φόρων στους . Ειδικότερα, μέσα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που  δημιουργείται,επιβάλλεται αύξηση σε φόρους και τέλη, όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) μέχρι και 3 τοις χιλίοις (10 φορές πάνω).
Το Παρατηρητήριο με βάση μηναία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού  αξιολογεί και ελέγχει την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των δήμων. Σε περίπτωση που διαπιστώσει σοβαρή απόκλιση από τα έσοδα ή τις δαπάνες, επισημαίνει στον ΟΤΑ και στην αρμόδια για την εποπτεία του Αρχή στοιχεία από τα οποία προκύπτει η σοβαρή απόκλιση από
τους στόχους, παρέχοντας ταυτόχρονα οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδους προς αποφυγή  δημιουργίας ελλείμματος. Εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΟΤΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρή απόκλιση σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Παρατηρητηρίου, υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης.


Διαχειριστικός Έλεγχος του πρώην Δήμου Νηλέως. Ο δήμος είχε αναθέσει στην ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Ε.Π.Ε, (έργο συνολικής αξίας 46.740 €) για τον διαχειριστικο έλεγχο της δημαρχίας του επικεφαλής της αντιπολιτευσης κ. Περήφανου Ο διαχειριστικός έλεγχος γίνεται επιλεκτικά (εξαιρείται από τον έλεγχο ο δήμος Κηρέως της αντιδήμαρχίας Καντζούρα).
Η πορισματική έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας για το διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο του Δήμου Νηλέως για τα έτη 2002 – 06 είχε ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/3/11 . Η έκθεση είχε διαβιβαστεί στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης και στο Πταισματοδικείο Αθήνας.
«ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΝΗΛΕΩΣ», 2.460,00 €
«ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΝΗΛΕΩΣ ΑΠΟ 2003 ΕΩΣ 2006», ποσού 14.7 60,00 €
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΝΗΛΕΩΣ ΑΠΟ 2007 ΕΩΣ 2010», ποσού 14.7 60,00 €,
«ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΗΛΕΩΣ ΧΡΗΣΕΩΝ 2008 ΕΩΣ 2010», 9.840,00 €,



Ο κ. Περήφανος στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής

73.400 Ευρώ για έργα πυρο-προστασίας.Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε στις 27/6/12 την κατανομή 17.615.000 ευρώ στου δήμους μέσω του προγράμματος που έχει τίτλο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β’ βαθμού της χώρας». Τα χρήματα προβλέπεται να δοθούν σε έργα πυροπροστασίας, που τόσο ανάγκη έχουν οι περιοχές όλης της χώρας. Ο Δήμος μας σύμφωνα με την κατανομή του Υπουργείου Εσωτερικών, θα λάβει 73.400 ευρώ, 93.400 θα πάρει ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, 113.200 στο δήμο Κύμης Αλιβερίου και 99.700 στο δήμο Χαλκιδέων.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου. Κίνδυνος να μπει ο δήμος σε εποπτεία αν συνεχίσει να έχει αποκλισεις στο Προϋπολογισμό του.

Όπως έχει δημοσιευθεί επανειλλημένα στο ΕΒ, ο δήμος εχει χαμηλό βαθμό υλόποιησης (κάτω απο 50%)  του προϋπολογισμού του και παρουσιάζει σοβαρές αποκλίσεις. Σύμφωνα με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμο ο δήμος κινδυνέιε να μπει υπο την εποπτεία του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, 

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει τα παρακάτω:

6. Εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΟΤΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρή απόκλιση σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Παρατηρητηρίου, υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης.
Η ένταξη στο ανωτέρω Πρόγραμμα συνεπάγεται την υποχρέωση εφαρμογής, κατά περίπτωση μέρους ή του συνόλου, των κάτωθι παρεμβάσεων:

α) περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες χρησιμοποιώντας προς τούτο, καθ' όλο ή κατά μέρος και τη ΣΑΤΑ.

β) υποχρέωση λήψης κάθε μέτρου και πράξης που προβλέπεται από τη νομοθεσία προς διασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεων του ΟΤΑ και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

γ) περιορισμό των προσλήψεων

δ) επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού

ε) πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του άρθρου 263, οι πόροι του οποίου διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εξυγίανσης.

στ) αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές

ζ) αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του. Ομοίως, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.

7. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους το Παρατηρητήριο και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και για το σκοπό αυτό όλες οι δημόσιες αρχές και υπηρεσίες υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ακώλυτη πρόσβασή τους σε αρχεία και βάσεις δεδομένων. Για τον ίδιο σκοπό, οι δημόσιες αρχές και υπηρεσίες έχουν υποχρέωση να παρέχουν κάθε αναγκαία συνδρομή και παροχή στοιχείων στους ΟΤΑ.

8. Η προθεσμία της παρ.5 του πρώτου άρθρου της από 30.4.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων εφαρμογής των νόμων 3864/2010, 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012 και 4071/2012, που κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4079/2012, παρατείνεται αφότου έληξε έως την 31.12.2012.


Αναλυτικά το Δ.Σ.θα ασχοληθεί με τα πιο κάτω θέματα:

1. Πόρισμα ελέγχου ορκωτού λογιστή α) στον τέως Δήμο Νηλέως β)Των Σχολικών επιτροπών πρώην Δήμου Νηλέως.
2. Καθορισμός δημοτικών τελών και δικαιωμάτων του Δήμου για το έτος 2013
3. Aπόφαση έγκρισης διενέργειας της προμήθειας: <<προμήθεια λοιπών ειδών υγιεινής και καθαριότητας>>, που αναγράφεται στον ΚΑ 10.6635 του προϋπολογισμού
4. Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου
5. Παράταση της τροποποιητικής σύμβασης για την λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην Δ.Ε. Κηρέως
6. Αίτηση Κατσαντώνη Κων/νου του Γεωργίου για διευθέτηση χώρου και καθαριότητας κοιμητηρίων στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης-Αγ. Άννας
7. Αίτηση-ένσταση Αλατζά Ιωάννη του Νικολάου
8. Αποδοχή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες σχολείων
9. Αποδοχή χρηματοδότησης και κατανομή ποσού 73.400,00 EURO <<Πρόγραμμα
αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄και Β΄ Βαθμού της Χώρας>>
10. Έγκριση εξόδων μετακίνησης Δημάρχου
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.