powered by Surfing Waves

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο δήμος συνεχίζει τις προσλήψεις δημινητών στην καθαριότητα

Το προσωπικό "κατεπειγουσών αναγκών" οπως κατέυφημισμό ονομάζεται αποτελεί μαζί με τις προμήθειες και τις απευθείας αναθέσεις εργασίας ένα από τα κύρια εργαλεία πελατειακών εξυπηρετήσεων  στο δήμο. Στο παρελθόν η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε αυτό το παραθυράκι (εκτός ΑΣΕΠ) για να εξυπηρετεί ημέτερους, πολλές φορές μάλιστα προσλαμβάνοντας παράνομα τα ίδια άτομα για περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Παλαιότερα που ο δήμος είχε μεγαλύτερο πληθυσμό η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργούσε με λιγότερο προσωπικό και είχε τα  ίδια αποτελέσματα.

35%  απο τα τέλη καθαριότητας πάνε  στο "έκτακτο" προσωπικό. Πως να μειωθούν τα δημοτικά τέλη;

Οι προσλήψεις αυτές είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δηλαδή, το προσωπικό  πληρώνεται απο τους δημότες, από τα τέλη που εισπράττει ο δήμος για την καθαριότητα.  Σύμφωνα με στοιχεία απο το προϋπολογισμό του δήμου το κόστος του έκτακτου προσωπικού (κυρίως διμηνίτες εκτός ΑΣΕΠ στην καθαριότητα)  είναι 270.000 Ευρώ (συν 85.000 ευρώ εργοδοτικές εισφορές). Ο δήμος μας εισπράττει 1.000.000 Ευρώ απο τους δημότες σε τέλη καθαριότητας και φωτισμού με τα οποία καλύπτει τα παραπάνω έξοδα.

Οι προσλήψεις  και οι διαφωνίες

Στις¨14/11/12 Το  Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε   την πρόσληψη τεσσάρων -4- ατόμων ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας για ένα δίμηνο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της καθαριότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος στις τρεις Δημοτικές του Ενότητες λόγω έλλειψης προσωπικού.


Ο κ. Λιαγκάκη διαφώνησε  λέγοντας οτι  "η δίμηνη σύμβαση είναι καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του εργαζομένου. Καταψηφίζω την πρόταση. Έχω δηλώσει από το προηγούμενο Δημοτικό
Συμβούλιο ότι δεν θα ξαναψηφίζω το θέμα". Με την άποψη του κ. Λιαγκάκη συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργατζής Ευάγγελος.
Ο  κ. Παναγιώτου Κων/νου καταψήφισε λέγοντας : "Δεν ψηφίζωγιατί πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει κυλιόμενος κατάλογος για να μην προσλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι".


Επίσης αποφασίστηκε η πρόσληψη δύο-2-ατόμων ΥΕ 16 Καθαριστριών εσωτερικών χώρων ,με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ,διάρκειας δύο -2-μηνών, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδικών Σταθμών Λίμνης και Μαντουδίου



Πληροφορίες για τις προσλήψεις στα 22270 31603 - 6986 382295

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.