powered by Surfing Waves

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο δήμος θέτει ανώτατο όριο για το 2013 τις 75 άδειες για πλανόδιους μικροπωλητές και 12 άδειες για καντίνες


Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών και θέσεων για το υπαίθριο στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο για το έτος 2013, 
Ο αριθμός αδειών για καντίνες είναι διαφορετικός απο τον αριθμό (16) που είχε δημοπρατήσει ανεπιτυχώς τον Απρίλη του 2012 για 10 παραλίες του δήμου.  Φέτος, υπήρξε και περίπτωση κατάχρησης  από την δημοτική αρχή των νέων δικαιωμάτων της  αδειοδοτησης  μικροπωλητών προς εξυπηρέτηση ημετέρων.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από αίτημα του ΥΠΕΣ για την πάταξη του παραεμπορίου, καθώς το παραεμπόριο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στους νόμιμους βιοτέχνες και εμπόρους, οι οποίοι για την άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας έχουν πάγια λειτουργικά έξοδα και φοροδοτικές υποχρεώσεις.
Οι σχετικες άδειες που εκδίδει ο δήμος έχουν διάρκεια 3 χρόνια.  Ο ανώτατος αριθμός αδειών που καθορίστηκε στα παρακάτω σημεία του Δήμου, για τους μικροπωλητές – ζωγράφους και άλλους επαγγελματίες  έχει ως εξής:


 


Για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου απαιτείται η  κατοχή άδειας.  Η άδεια χορηγείται από το αρμόδιο, κατά τόπο, δημοτικό  συμβούλιο.

Οι άδειες άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ισχύουν για μια τριετία, είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθούν, να εισφερθούν, να εκμισθωθούν ή να παραχωρηθούν κατά χρήση.

Η άσκηση του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου επιτρέπεται μόνο:

α. σε θέσεις που καθορίζονται και οριοθετούνται από τους δήμους και τις κοινότητες, στο χώρο της δικαιοδοσίας τους,

β. σε ιδιωτικούς χώρους.

6. Με αποφάσεις του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, κατά περίπτωση, που λαμβάνονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και ισχύουν για το επόμενο έτος, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το επόμενο έτος και
προσδιορίζονται ισάριθμες, συγκεκριμένες θέσεις για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων. Η απόσταση μεταξύ των θέσεων του προηγούμενου εδαφίου δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των  εκατό (100) μέτρων, σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους και των πενήντα (50) μέτρων, σε πόλεις με μικρότερο πληθυσμό, σε κωμοπόλεις και χωριά.

Οι θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου πρέπει να βρίσκονται εκτός:
α) των δημοτικών και λαϊκών αγορών και
β) περιοχών που γειτνιάζουν ή ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, μπροστά από την είσοδο εμπορικών καταστημάτων και εισόδους αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών.

Η απόσταση των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από τα άκρα των δημοτικών και λαϊκών αγορών δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων, στους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής και σε δήμους με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ανωτέρω απόσταση δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) μέτρων.

Οι όροι της παραγράφου αυτής ισχύουν και για τη χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε ιδιωτικούς χώρους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.