powered by Surfing Waves

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Δημότισσες και δημότες,

Μέσα σε τούτη την πρωτόγνωρη κρίση αγωνιζόμαστε, ώστε να κρατήσουμε ζωντανά καιαπαραβίαστα κάποια θεμελιώδη δικαιώματα.  Η πρόσβαση στην υγεία είναι ένα από αυτά.

Φώτο:Το κέντρο υγείας του δήμου. Το δημοτικό συμβούλιο
περιορίστηκε στο να εκδώσει  ψηφίσματα διαμαρτυρίας
 στις 17/1/ 11 και   την 1/9/11 για την υπολειτουργία του.
Έγιναν 3 ερωτήσεις στην βουλή (από ΚΚΕ ,  Μαρκόπουλο
και  την Ουρανία  Παπαδάκη), Η τελευταία απάντηση
στη βουλή έκανε λόγο για βελτιώσεις με τον νέο υγειονομικό
 χάρτη  και το ΕΟΠΠΥ.  Ο δήμος Σαρωνικού (παρακάτω)
αντιμετωπίζει το πρόβλημα διαφορετικά.
Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της πλημμελούς λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων. Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, λόγω της έλλειψης επαρκούς ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τον άρτιο εξοπλισμό και τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει.

Σήμερα που συρρικνώνονται με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο, οι μισθοί, τα εισοδήματα και οι συντάξεις, σήμερα που σχεδόν καταργείται με εξαιρετικά βίαιο τρόπο το κράτος πρόνοιας, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η κάλυψη των βασικών αναγκών μας αποτελεί το πλέον κρίσιμο και δίκαιο αίτημα.

Είναι κρίσιμο το αίτημά μας γιατί:

- Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού με περίπου 45.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φτάνουν τις 70-80.000 κατά τους θερινούς μήνες.

- Από τις 17 θέσεις γιατρών που προβλέπονταν αρχικά σήμερα υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας μόνο 3 μόνιμοι γιατροί.

- Στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας λειτουργούν βιομηχανικές μονάδες και βιοτεχνίες, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο εργατικό ατύχημα να μην είναι εφικτή η έγκαιρη και αποτελεσματική ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού.

- Στον Δήμο Σαρωνικού παρότι ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται σε 3.200 δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας ούτε ένας κλινικός παιδίατρος,

- Στον Δήμο μας δεν υπάρχει άλλη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως ΙΚΑ, κ.λ.π.,

- Η λειτουργία των τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου (Αναβύσσου, Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά) μία φορά τον μήνα είναι απαράδεκτα ανεπαρκής, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός του πλήθους των ηλικιωμένων κατοίκων που εξυπηρετεί.

Είναι δίκαιο το αίτημά μας γιατί:

- H σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η εστίαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα λειτουργούσε ευεργετικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων και της εξοικονόμησης πόρων.

- Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων που σημαίνει και των οικονομικά αδύναμων ομάδων των συνδημοτών μας.



Ο Δήμος Σαρωνικού και η Συντονιστική Επιτροπή καλούν Φορείς, Σύλλόγους και Συλλογικότητες, Δημότες και Πολίτες της ευρύτερης περιοχής την Τετάρτη 28/12, στις 11.00 π.μ. σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σε δυναμική διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας, όπου θα παραδώσουμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ζητάμε:

1. Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. με 2 Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους και 1 Παιδίατρο.

2. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες απόσπασης στις δύο περιπτώσεις (Κ.Υ. Λυγουριού και Περιφερειακό Ιατρείο Δόμβραινας) στις οποίες οι αντίστοιχοι ιατροί επιθυμούν να μετακινηθούν στο Κ.Υ. Καλυβίων.

3. Να προχωρήσουν οι διορισμοί των ιατρών που έχουν κριθεί (1 Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής, 1 Επιμελητή Β’ Ακτινοδιαγνωστικής και 1 Επιμελητή Β’ Βιοπαθολογίας).

4. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.


Έχουμε την πεποίθηση ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε,  ο μόνος δρόμος για να κατοχυρώσουμε τα αυτονόητα  είναι ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες στις 9.30 π.μ. και από τα Καλύβια στις 10.00 π.μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.