powered by Surfing Waves

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Eκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια»

«Ένα στα τέσσερα δάνεια δεν εξυπηρετείται, και πλησιάζουν τα 60 δις. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια που δεν αποπληρώνονται για διάστημα πάνω από τρείς μήνες». Τα στοιχεία αυτά ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτουκατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ ΘεσσαλίαςΒασίλη Κόκκαλη, εξηγώντας το σκεπτικό ανάληψης της πρωτοβουλίας εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα «Ακρίβεια και κόκκινα δάνεια. Υπάρχει λύση;» που διοργανώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Δίνοντας το «στίγμα» της εκδήλωσης, η κα Καραλαριώτου τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το πλέγμα της ακρίβειας και των δανείων να μας ταλανίζουν, η πραγματοποίηση μίας σχετικής εκδήλωσης, παρουσία και του Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Στεργίου, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, δεδομένης της συνολικής οικονομικής ύφεσης στην οποία βρισκόμαστε. Στόχος μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για όλες τις δυνατότητες ή τις ρυθμίσεις που μπορεί να αξιοποιήσει ώστε να καταφέρει να απαλλαγεί, έστω και μερικώς, από το δυσβάσταχτο βάρος των χρεών του, όσον αφορά στεγαστικά, καταναλωτικά κι επιχειρηματικά δάνεια. Παράλληλα, θα έχει στην ευκαιρία να θέσει απευθείας άμεσα ερωτήματα για όσα τον απασχολούν».

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την συνεργασία που έχουμε ως ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η οποία βοηθά έμπρακτα τις ενώσεις καταναλωτών. Καλούμε λοιπόν όλους τους καταναλωτές, είτε είναι δανειολήπτες είτε όχι, να παρευρεθούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε για τα «κόκκινα» δάνεια και την ακρίβεια και να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα, αφενός για τα δάνεια και τις δυνατότητες διαγραφής των χρεών τους και αφετέρου για την ακρίβεια και για τους ελέγχους στην αγορά, από υπεύθυνους και θεσμοθετημένους φορείς, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και το ΙΝ.ΚΑ.Θεσσαλίας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης ΛάρισαςΡένα Καραλαριώτου, ενώ το πρόγραμμα για τη συνέχεια είναι το εξής:

Ομιλία του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτηρίου Γιαννακόπουλου, με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην κρίση».

Ομιλία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γεωργίου Τσιαπλέ με θέμα «Καταναλωτές & Επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης».

Ομιλία του Δημοσιογράφου - Μέλους των Ενεργών Πολιτών Λάρισας κ. Γεωργίου Τράντα. με θέμα: «Χωρίς Μεσάζοντες»

Ομιλία του Προέδρου ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας - Δικηγόρου κ. Βασιλείου Κόκκαλη με θέμα «Υπερχρέωση και ακρίβεια. Τρόποι αντιμετώπισης».

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γεωργίου Στεργίου με θέμα «Ανάπτυξη Καταναλωτικής Συνείδησης: Η απάντηση στην ακρίβεια και στην υπερχρέωση».

Συζήτηση

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.