powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απορριμματοφόρο λειτουργεί με τηγανέλαιο

Το ενδιαφέρον εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει προσελκύσει το καύσιμο που παρασκεύασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από τηγανέλαια.
Συγκεκριμένα από 2250 λίτρα τηγανέλαιων που συγκεντρώθηκαν από 23 εστιατόρια από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρασκευάστηκαν 2210 λίτρα καυσίμου με το οποίο κινείται εδώ και δύο μήνες απορριμματοφόρο συμβατικής τεχνολογίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το όχημα, το οποίο δεν υπέστη καμία απολύτως μετατροπή και παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα κατά τη διάρκεια του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νότιας Ευρώπης μέσω των βιοκαυσίμων, «καίει» μείγμα καυσίμων που αποτελείται κατά το ήμισυ από το καύσιμο που παρασκεύασε το ΕΚΕΤΑ και κατά το ήμισυ από συμβατικά καύσιμα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.