powered by Surfing Waves

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προσέλκυση τουρισμού από την Τουρκία υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, έλειπε ο δήμαρχος μας


Β. Ελλάδα:




Συνάντηση με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Κωνσταντινούπολης MpasaranUlusoy είχαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Πέλλας, Καστοριάς, Κόνιτσας και Ιωαννιτών, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Πόλη για την προσέλκυση πολιτισμικού τουρισμού, η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.

Ο τούρκος τουριστικός πράκτορας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σπουδαίο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και από τα μοναδικά μνημεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των παραπάνω δήμων και υποσχέθηκε την άνοιξη να διοργανώσει επίσκεψη με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στην Βόρεια Ελλάδα , ξεκινώντας από το Διδυμότειχο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, που του πρόσφερε έντυπο υλικό της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Gurkan. Οι δήμαρχοι παρακάθισαν σε δείπνο που πρόσφεραν στην ελληνική αποστολή τα μέλη του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης· τα μέλη του Ιδρύματος εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν σύντομα τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας, εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του και τα μνημεία που διαθέτει.

Οι δήμαρχοι, τέλος, συναντήθηκαν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος και τους έδωσε την ευλογία του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.