powered by Surfing Waves

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

4.140 Ευρω σε εργόσημα πληρώνει η ΔΕΥΑ για την καταμέτρηση υδρομέτρων


Την πληρωμή 4.140 Ευρω σε εργόσημα για την καταμέτρηση υδρομέτρων ενέκρινε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ. 

Το εργόσημο δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης, με την έκδοση ειδικών κουπονιών σε οικιακούς βοηθούς, απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες και σε προσωπικό με περιστασιακή μορφή εργασίας. Η διάθεση του εργόσημου ξεκίνησε το Σεπτεμβρη του 2011 από τα ΕΛΤΑ και στις τράπεζες. 
Ο εργοδότης πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα μπορεί να το εξαργυρώνει. Το «εργόσημο» θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι και θα επιβαρύνεται με εισφορές για το ΙΚΑ(20%) και για το ΟΓΑ(10%).
Το εργόσημο είναι ειδικό έντυπο σε μορφή κοινής επιταγής, που φέρει μοναδικό αριθμό. Εκδίδεται με ευθύνη του εργοδότη με τη χρήση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του ιδίου και θα αποδίδεται στον εκάστοτε εργαζόμενο αντί για χρηματικό ποσό, για την αμοιβή συγκεκριμένης εργασίας, κυρίως οικιακής φύσης.

Κατόπιν, με το ΑΜΚΑ ο εργαζόμενος ουσιαστικά εισπράττει από τον συνεργαζόμενο φορέα το αντίστοιχο ποσό πληρωμής του (αναγραφόμενο ποσό) μείον το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς, που αποδίδεται αυτόματα στον ασφαλιστικό φορέα. Η επί τοις εκατό εισφορά ορίζεται στο 10% για αγροτική εργασία και στο 20% για μισθωτή εργασία και αποδίδεται άμεσα στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.