powered by Surfing Waves

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μειώσεις δημοτικών τελών και σε άλλους δυο δήμους

Ο Δήμος Θασου και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη προστίθενται στην λίστα των δήμων που προχωρησαν σε μειώσεις δημοτικών τελών για το 2013. Λογω της κρίσης τα δημοτικά τέλη εχουν μειωθεί σε πολλούς δήμους. Στη Θεσσαλονίκη, τα Δ.Τ. θα μειωθούν κατά 10% για τα σπίτια και 6% για τις επιχειρήσεις. Σε μείωση των τελών κατα 10% προέβει και ο δήμος Σκοπέλου, μειώσεις έκαναν και ο δήμος Μοσχάτου, ο δήμος Χανίων, ο δήμος Δράμας, ο δήμος Αθήνας, ο δήμος Ελληνικού,  ο δήμος Κομοτηνής, ο δήμος Δωρίδος, ο δήμος Κοζάνης, ο δήμος Αμαρουσίου, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο δήμος Ωραιοκάστρου (45% μείωση) και άλλοι δήμοι της χώρας.


Θάσος. Στην προσπάθειά του ο Δήμος Θάσου να ελαφρύνει τους δημότες του από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που επωμίζονται από τα τελευταία οικονομικά μέτρα, προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών. H παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Tην ίδια ώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού αποφάσισαν την επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους. Τα τέλη αυτά αφορούν τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τα τραπεζικά καταστήματα.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε μειώσεις στα δημοτικά τέλη του 2013 προχωρά ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ύστερα από τις περσινές μειώσεις κατά 2%,το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε οι μειώσεις να φτάσουν έως και στο 10% κλιμακωτά και ανάλογα με τα δημοτικά τέλη που ισχύουν σε κάθε δημοτική ενότητα.

Για το Πανόραμα, που είχε και την υψηλότερη τιμή με 2,34 ευρώ ανά τ.μ., οι μειώσεις για τη χρονιά του 2013 θα είναι της τάξης του 10%, ώστε τα δημοτικά τέλη διαμορφώνονται πλέον στο 2,1. Για τον πρώην Δήμο Χορτιάτη (περιοχές Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Εξοχής και Χορτιάτη), όπου ο συντελεστής ήταν 1,81, η μείωση θα είναι 5% και ο νέος συντελεστής ορίστηκε στο 1,7. Στην Πυλαία με μέσο συντελεστή 1,1 για το 2012, η μείωση είναι τη τάξης του 3% και ο νέος συντελεστής για το 2013 ορίστηκε στο 1,0 ευρώ ανά τ.μ..

Από τις μειώσεις αυτές ο δήμος θα στερηθεί έσοδα που υπολογίζονται σε 410.000 ευρώ το χρόνο. Όπως δήλωσε στη χτεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης το ποσό αυτό θα αντισταθμιστεί με ακόμη μεγαλύτερο νοικοκυριό, συμπίεση των δαπανών και ακόμη καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. «Ο στόχος για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών μας παραμένει πάντοτε η πρώτη προτεραιότητά μας. Και αυτό αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και τον αποχιονισμό», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης. Να σημειωθεί ότι μόνο για τον αποχιονισμό τα ετήσια έξοδα υπολογίζονται σε 600.000 ευρώ κυρίως για τις ορεινές περιοχές του πρώην Δήμου Χορτιάτη αλλά και του Πανοράματος.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα όσο και οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη, θέματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από το σώμα, καθώς η εισήγηση της διοίκησης του δήμου ψηφίστηκε και από σημαντικό μέρος της αντιπολίτευσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.