powered by Surfing Waves

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών

Σε τεχνική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, των δικαιούχων δήμων και της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2012 στον Βόλο και στα Ιωάννινα συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή. Η σύσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε Τοπικό Επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τονίστηκε από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την έγκαιρη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης, ενώ τέθηκαν και τα θέματα στελέχωσης των κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι των δικαιούχων δήμων για τις υποχρεώσεις τους ως προς τη διαχείριση (υποβολή των απαραίτητων εντύπων κα), σύμφωνα με τον Οδηγό Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων.

Όπως επεσήμανε η κα Μακρή στους εκπροσώπους των δικαιούχων δήμων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του έργου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των γυναικών από κάθε μορφής βίας και στη συμβουλευτική υποστήριξή τους, που θα οδηγήσει στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση των θυμάτων. Τέλος, η κα Μακρή εξέφρασε την πεποίθηση της ότι με το έργο αυτό θα προωθηθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και βέβαια θα ενισχυθεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.