powered by Surfing Waves

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πόσα βγάζει και πόσα ξοδέυει ο δήμος μας; Πόσο βιώσιμη είναι η λειτουργία του;

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του 2011, επέλεξε να δημοσιεύσει στο Διαύγεια μόνο την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης.

Η δημοσιευμένη κατάσταση δείχνει ένα έλλειμμα 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στα "ολικά αποτελέσματα χρήσεως" που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο δήµος μας αποτυγχάνει συστηματικά να στηρίξει την λειτουργία του (δηλ. να καλύψει τα συνολικά έξοδα λειτουργίας του) με τα λειτουργικά του έσοδα (τα τέλη, τις τακτικές επιχορηγήσεις ΚΑΠ, κλπ.). Το πλεόνασμα  που τελικά εμφανίζει στα αποτελέσματα χρήσης οφείλεται κυρίως στα έκτακτα ανόργανα έσοδα. Δυστυχώς, ο δήµος εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα έκτακτα έσοδα για να καλύψει τα 4,85 εκατ. Ευρώ (εκτός απο το 1,5 εκατ. Ευρώ για έξοδα διοίκησης)που χρειάζεται κάθε χρόνο  για να μπορεί  να λειτουργήσει (μισθοί, κάυσιμα, κλπ). Τα έκτακτα και ανόργανα έσοδα (1,85 εκατ. Ευρώ) αποτελούν το 40% των λειτουργικών του εσόδων του. Το έλλειµμα θα ήταν μεγαλύτερο εάν ο δήµος δεν είχε λάβει τις επιχορηγήσεις ΚΑΠ που ήταν γύρω στα 2,9 εκατ. Ευρώ το 2011(το 62% των λειτουργικών εσόδων του δήμου). Η τακτική επιχορήγηση ΚΑΠ που παίρνει ο δήμος μας έχει μειωθεί κατά 800.000 Ευρώ φέτος σε σχέση με το  2011.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ: Τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα λειτουργίας του Δήμου; (διαλέξτε όσες επιλογές επιθυμείτε)


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.