powered by Surfing Waves

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στάλθηκε εγκύλιος για την πλήρωση κενών θέσεων στους ΟΤΑ

Το υπουργείο έχει στείλει εγκυκλίους προς όλους τους Δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές και τους ζητάει να ορίσουν τις θέσεις εκείνες που πραγματικά πρέπει να πληρωθούν, για να μην αναστατωθεί η ευρυθμία και η λειτουργικότητα των ΟΤΑ προς όφελος του πολίτη.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της διαθεσιμότητας και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται.


«Αυτό και μόνο, νομίζω ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο και κάθε φόβο ο οποίος διέπει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους και παράλληλα διασφαλίζει τον εξορθολογισμό που απαιτείται, τη μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά και την υγιή λειτουργία ώστε να μπορούμε να έχουμε γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η διαθεσιμότητα είναι μια πολιτική η οποία έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όσο γρηγορότερα αναρτηθούν οι λίστες των υποψηφίων να συμμετέχουν σε αυτή , τόσο γρηγορότερα θα επισημανθούν και οι εξαιρέσεις οι οποίες δεν πρέπει να θιγούν. Τόσο γρηγορότερα θα απορροφηθούν και στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι. Ο στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις, ο στόχος είναι, όμως, να διασφαλίσουμε και δημόσιες δαπάνες για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά».

Ο δήμος μας

Πριν λίγο καιρό ο δήμος μας είχε καλέσει ενδιαφερόμενους να κάνουν αιτήσεις για την κάλυψη τεσσάρων (4) θέσεων προσωπικού με μετάταξη υπαλλήλων και ταυτόχρονη μεταφορά θέσης από Υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι θέσεις ήταν Πολιτικός Μηχανικός, Τοπογράφος Μηχανικός, Οικονομολόγος και Νηπιαγωγος

Η εγκύκλιος αναφέρει

Το νέο θεσµικό πλαίσιο της κινητικότητας των υπαλλήλων του δηµοσίου τοµέα διευρύνει τις δυνατότητες για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και τη βέλτιστη κατανοµή του, σύµφωνα µε τις ιδιαίτερες ανάγκες των υπηρεσιών. Προκειµένου να υλοποιηθεί άµεσα το σχέδιο της κινητικότητας, σας καλούµε να υποβάλετε στο Τριµελές Συµβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011 αιτιολογηµένο αίτηµα ως προς τις ανάγκες των φορέων και υπηρεσιών σας σε προσωπικό. Το αίτηµα αυτό, ειδικά για την πρώτη εφαρµογή του νόµου, µπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε µέχρι τις 31-12-2012 και αποτελεί την αφετηρία της πάγιας διαδικασίας των µετατάξεων και µεταφορών προσωπικού, σύµφωνα µε την υποπαράγραφο Ζ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.

Επιπροσθέτως, εκτός της παραπάνω πάγιας διαδικασίας, προβλέπεται ειδικά για την αντιµετώπιση άµεσων και επιτακτικών αναγκών στους εν λόγω φορείς ή υπηρεσίες, κατόπιν υποβολής του παραπάνω αιτήµατος, και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δηµοσίου τοµέα, σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 5 του ν. 4024/2011. 

Η ταχεία υποβολή των παραπάνω αιτηµάτων είναι καθοριστικής σηµασίας προκειµένου, αφενός µεν να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, αφετέρου δε να τοποθετηθούν το συντοµότερο δυνατό στις νέες τους θέσεις οι υπάλληλοι Ι∆ΑΧ ∆Ε που έχουν τεθεί σε διαθεσιµότητα (∆Ε ∆ιοικητικού, ∆Ε ∆ιοικητικού – Λογιστικού, ∆Ε ∆ιοικητικού – Οικονοµικού και ∆Ε ∆ιοικητικών Γραµµατέων).
Κατά συνέπεια, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας, παρακαλείσθε να υποβάλλετε απευθείας στο Υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης (∆/νση Ανθρώπινου ∆υναµικού) τα αιτήµατα, ως προς τις ανάγκες της υπηρεσίας σας, καθώς και των φορέων που εποπτεύονται από εσάς, µε ειδική και εµπεριστατωµένη τεκµηρίωση ανά φορέα και υπηρεσία, σε προσωπικό ∆Ε ∆ιοικητικού των ανωτέρω ειδικοτήτων, προκειµένου τα εν λόγω αιτήµατα να εισαχθούν κατά προτεραιότητα στο Τριµελές Συµβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.