powered by Surfing Waves

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

140 χιλιάδες Ευρώ η επιχορήγηση ΚΑΠ του Οκτώβρη που παίρνει o δήμος μας

Εξέλιξη της  μηνιαίας επιχορήγησης του δήμου μας απο τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (λειτουργικά έξοδα)

Απο τα 93,3 εκατ. Ευρώ απο τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που αποδόθηκαν στους δήμους της Χώρας, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, για το μήνα Οκτώβριο 2012 ο δήμος μας έλαβε 140.537, 25.

Σύμφωνα με τη απόφαση Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται μετά και τον συμψηφισμό των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που έχουν αποδοθεί στους Δήμους για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2011-2012. Από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό 11.084.700,00 € υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ). Τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις μας έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη. Τονίζεται ότι στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογισθεί :

α) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης, Σχολικών Φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.

β) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους,

γ) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων

δ) οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και

ε) οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που διορίσθηκε και απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Υψηλή εξάρτηση του δήμου απο τους ΚΑΠ.

Ο προϋπολογισμός του δήμου για το  2012  σε σχέση με το 2011 έχει  αυξήσει την εξάρτηση του δήμου απο τις κρατικές επιχορηγήσεις των ΚΑΠ. Το 2011, 70% των τακτικών εσόδων του δήμου προερχόταν απο τους ΚΑΠ.  Για το 2012  δήμος είχε προϋπολογίσει να πάρει  2,8 εκατ.  Ευρώ απο τους ΚΑΠ.

Για το 2012, δήμος μας είχε προϋπολογίσει να λάβει 800 χιλιάδες Ευρώ  (2,8 εκατ) περισσότερα από όσα θα πάρει πραγματικά (2 εκατ.)  από τους ΚΑΠ για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα  (μισθούς, κλπ)

Τρύπα 800 χιλ. Ευρώ

Το 2011 ο δήμος συνολικά έλαβε 2,9 εκατ. Ευρώ απο τους ΚΑΠ .   Για το 2012 μέχρι τώρα  (10 μήνες) ο δήμος μας έχει λάβει απο τους ΚΑΠ  1,72 εκατ. ευρώ. Αν η επιχορήγηση ΚΑΠ διατηρηθεί στα επίπεδα του Οκτώβρη (140 χιλ. Ευρώ)  τότε συνολικά για το 2012 ο δήμος μας θα  λάβει 2 εκατ. Ευρώ (32% λιγότερα απο το 2011).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.