powered by Surfing Waves

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

307.500 € για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στο Δήμο Αγιάς

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο που αφορά στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στο Κόκκινο Νερό μετά την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής που δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη ΘεσσαλίαςΚώστα Αγοραστό. Το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 € (με ΦΠΑ), είναι ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και κύριο του έργου το Δήμο Αγιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης για την ευρύτερη περιοχή των παραλίων της Π.Ε Λάρισας. Αναδεικνύοντας τις εγκαταστάσεις και με την κατάλληλη προβολή, φιλοδοξούμε να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στη Θεσσαλία. Με την ολοκλήρωση του έργου, πρόκειται να παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρος, αναδεικνύοντας τις Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού που αποτέλεσαν θεραπευτικό κέντρο».

Το έργο αφορά στην ανάδειξη της Ιαματικής Πηγής στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

α) Εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών

β) Λιθόστρωση - Πλακόστρωση

γ) Διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων

δ) Δημιουργία χτιστών καθιστικών και περιπάτων σε διαφορετικά επίπεδα.

ε) Θέσεις στάθμευσης στην είσοδο/έξοδο της πλατείας.

στ) Αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης.

ζ) Φύτευση.

η) Ανάπλαση του κτιρίου των πηγών

θ) Δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 264.450,00 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες για την σύναψη της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και την έναρξη υλοποίησής του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.