powered by Surfing Waves

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ποιές δαπάνες περικόπτει ο δήμος για να τα βγάλει πέρα και ποια έσοδα αδυνατεί να εισπράξει;

Με εγκύκλιο το ΥΠΕΣ ζητά απο τους δήμους να βάλουν ταξη στο τρόπο που διαχειρίζονται τα χρηματοοικονομικά τους και ισοσκέλιζουν τους προϋπολογισμού τους. Ο δήμος άρχισε να συμμορφώνεται και δημοσίευσε στο Διαύγεια τις δυο τριμηνιαίες εκθέσεις του 2012 . Απο τις δυο τριμηνιαιες εκθέσεις δείχνουν χαμηλός βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2012. Για το πρώτο εξάμηνο του 2012 (μισό του 2012) τα βεβαιωθέντα έσοδα έφθασαν μονο το 29% των προϋπολογισθέντων. Η εισπρακτική προβλεπτική ικανότητα και ο οικονομικός προγραμματισμός του δήμου παραμένουν ανεπαρκείς και απαιτούν βελτιώσεις.


Μειωμένη  παραμένει η απορροφητικότητα πόρων και χαμηλή η  επενδυτική δραστηριοποίηση. Οι λειτουργικές δαπάνες και συγκεκριμένα οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του δήμου. Το γεγονός αυτό αντανακλά είτε την μη ορθολογική κατανομή των εσόδων ή τις περιορισμένες ικανότητες του δήμου για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Μια σύγκριση των επιχορηγήσεων για επενδύσεις και των επενδυτικών δαπανών κάνει εμφανές ότι ο δήμος δεν ανταποκρίνεται στις επενδυτικές του υποχρεώσεις. Αυτό μπορεί να είναι από έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής.


Οι εκθέσεις






ΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι ο  δήμος αδυνατεί να εισπράξει τα ενοίκια απο εκμισθώσεις ακινήτων του (Οι μεγάλες οφειλές ενοικίων απο την  Λάμδα Ναύς ΑΕ) που είχαν προϋπολογισθει στα 252.000 Ευρώ και τα τέλη καθαριοτητας και φωτισμού.




ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;
 Aπο τις 225.000 Ευρώ περικ οπες που προγραμματίζει ο δήμος, οι μεγαλύτερες είναι στο χλοόταπητα του γηπέδου Ροβιών, την καθαίρεση του ξύλινου δαπέδου της παραλίας Αγίας Άννας, τον φωτισμό της πλατείας Κεχριών, προμήθεια κάδων απορρίμάτων, η πεζοδρόμηση της εισόδου της Κηρίνθου,η ανάπλαση της πλατείας Σκεπαστής,  το πεζόδρομιο στην εισοδο της Στροφυλιάς.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.