powered by Surfing Waves

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

και άλλη παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων


συνάντηση Γ. Πατούλη με Στ.  ΚοντονήΤην παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από 30 Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, προκειμένου να αποφευχθεί αφενός η  επιβολή εξοντωτικών προστίμων στους δήμους και αφετέρου η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε  τη σύσταση κοινής επιτροπής μεταξύ του υπουργείου και της ΚΕΔΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των δήμων για αυτό το σκοπό.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους δήμους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δηλαδή τους κρατικούς φορείς. Κατασκευάστηκαν δε με τεχνικές προδιαγραφές τέτοιες που σήμερα θεωρούνται ανεπαρκείς.
Υπογράμμισε επίσης ότι «η  Πολιτεία ζητάει, από τους δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες και μάλιστα σε μία περίοδο με δεδομένη την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλες δαπάνες, καθώς καλούνται να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε επίσης το θέμα στήριξης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στους δήμους, προτείνοντας παράλληλα  σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους να ανοίξουν στους πολίτες οι αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα ο ΟΑΚΑ και να γίνουν παρεμβάσεις με έργα πρασίνου.
Η ηγεσία του υπουργείου έκανε αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματα και ειδικότερα δεσμεύτηκε να υπάρξει εκ μέρους της άμεσα ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης, αποδέχτηκε τη σύσταση της κοινής επιτροπής, ενώ υιοθέτησε την πρόταση της ΚΕΔΕ για τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού στους δήμους και άνοιγμα των αθλητικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων.


Διαβάστε επίσης


Δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου Σπαθαρίου, Κεχριών, Κηρίνθου, Πηλίου, Προκοπίου και Σκεπαστής

Δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας σε 8 γήπεδα του δήμου μας και το κλειστό γυμναστήριο Μαντουδίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.